Ostalo

(VIDEO) Borac imitirao Trumpa i izveo bizaran ‘show‘ prilikom izlaska u oktogon, a onda završio - prebijen

Moein Ahmadi

 Screenshot/X (Caposa)
Moein Ahmadi privukao je pozornost svojim ‘walkoutom‘, ali od toga na koncu nije imao osobite koristi

Ovog je vikenda održana FCR 21 priredba u Stockholmu, a osobito pažnju šire borilačke javnosti privukla je glavna borba večeri između Moeina Ahmadija i Theodora Berggrena u velter kategoriji, ali ne samo zbog onog što se događalo u samom oktogonu, već i zbog onog što je prethodilo borbi. Ahmadi je, naime, na svom putu prema kavezu imitirao nedavni pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika (i aktualnog kandidata na izborima) Donalda Trumpa, a o njegovom "walkoutu" danas pišu praktično svi svjetski borilački mediji.

Ahmadi je, naime, izašao s perikom na glavi, obučen u plavo odijelu, noseći na glavi crvenu kapu sa sloganom "America first" i zaputio se prema kavezu okružen "tjelohraniteljima", dok je dvoranom odzvanjao Trumpom govor pušten preko razglasa. U jednom se trenutku začuo pucanj, Ahmadija su okružili "tjelohranitelji", a na koncu se borac pridigao s visokom podignutom šakom i slavodobitno nastavio svoj hod prema oktogonu. Kako je to sve skupa izgledalo, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Unatoč svom trudu oko ovog bizarnog "walkout showa", Ahmadi se ipak nije najbolje proveo u kavezu. Nakon minute i bol borbe, Berggren ga je najprije podigao i zakucao u pod, a onda ga i nastavio obasipati udarcima dok je ovaj tražio izlaz iz vrlo neugodne situacije. Dvadeset sekundi kasnije, Ahmadi je pokleknuo pod napadima svog protivnika, a Berggren je kapitalizirao svoju poziciju i silovitim "ground and poundom" stigao do pobjede prekidom. Prijelomnu sekvencu borbe također možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Spomenimo i da je to bila Berggrenova šesta pobjeda u profesionalnoj MMA karijeri (uz jedan pretrpljeni poraz), dok je za Ahmadija ovo bio šesti poraz uz jednako toliko pobjeda.

Linker
08. rujan 2024 22:36