K1 i Boks

(VIDEO) Garcia preživio prvi nokdaun u karijeri pa nokautirao olimpijskog pobjednika!

Ryan Garcia vs Luke Campbell
 TIM WARNER
‘King Ry‘ u Dallasu je stigao do 21. profesionalne pobjede i privremenog WBC naslova

Ryan Garcia (21-0) položio je u noći sa subote na nedjelju jedan vrlo zahtjevan tests tijekom kojeg je preživio najstrašniji trenutak u dosadašnjoj karijeri.

'King Ry' pobijedio je u Dallasu Lukea Campbella (20-4) nokautom u sedmoj rundi i to nakon što ga je olimpijski pobjednik iz 2012. u drugoj po prvi puta u karijeri poslao u nokdaunu.

Prekid borbe rezultat je brutalnog udarca u tijelo nakon kojeg 33-godišnji Britanac više nije mogao nastaviti meč. Bio je to za Campbella prvi poraz prekidom u karijeri tijekom koje je dva puta napadao svjetski naslov, a osim Garcije uspješniji od njega u ringu su još samo bili Yvan Mendy, Jorge Linares i Vasyl Lomachenko.

Spomenimo da je mladi Garcia do prekida vodio na sudačkim karticama.

Prema dvojici sudaca, 22-godišnjak iz kalifornijskog Victorvillea osvojio je pet od prvih šest rundi, dok je Campbellu pripala ona druga koju je zahvaljujući nokdaunu osvojio s 10-8. Treći sudac nešto je drugačije vidio borbu te je na svojoj kartici Britancu dao 10-9 u drugoj i četvrtoj, a Garciji 10-9 u prvoj, trećoj, petoj i šestoj rundi.

Najzanimljivije dijelove iz meča pogledajte u nastavku članka:

Linker
20. travanj 2024 09:53