K1 i Boks

Boksačka zvijezda Ryan Garcia: ‘Umirovit ću se s 26 godina, a onda prebaciti na MMA!‘

Ryan Garcia
 TIM WARNER, AFP
‘Novac me ne zanima, želim dokazati da sam najbolji borac na svijetu!‘

WBC-ov privremeni prvak u lakoj kategoriji Ryan Garcia ima samo 22 godine i jedna je od najvećih boksačkih zvijezda današnjice. Ali, kako stvari stoje, u boksu se namjerava zadržati još četiri godine, a onda slijedi selidba u MMA!

Svoje planove za budućnost 'KingRy' otkrio je gostujući na Rich Eisen Showu. Kako sam kaže, novac ga ne zanima, a na veliki potez odlučit će se kako bi svima dokazao da je najbolji borac svijeta.

"Namjeravam se umiroviti s 26 godina, ali trenutno ne znam hoće li to biti službeno jer vidjeli smo u prošlosti da se borci znaju vraćati. Ali reći ću da je to još uvijek moj plan, a ako ću se vraćati u ring, vratit ću se samo zbog onih suparnika za koje će ljudi misliti da ih ne mogu pobijediti To je jedini način da se vratim", započeo je Garcia pa se onda okrenuo planovima koji uključuju MMA:

"Ovo još nisam rekao naglas, ali s 26 ću reći da se povlačim iz boksa. I znate li što ću onda učiniti? Ako kažu, 'Ok, pobijedio si sve u ringu?' Ali netko će reći, 'To nije prava borba. Prava borba uključuje udarce nogama, gušenje, razne submissione i sve to.' Znate li što ću onda napraviti? Dokazat ću im da sam najbolji borac na svijetu. Otići ću u MMA kako bih dokazao da je Bog najveći i pobijedit ću sve one za koje će govoriti da protiv njih nemam šanse. Ako to mora biti Conor McGregor, onda će to i biti on. I ne govorim ovo zbog novca. Novac me ne zanima. Ovo govorim jer se tako osjećam", zaključio je udarač iz kalifornijskog Victorvillea.

Garcia je još uvijek neporažen i trenutno je kao profesionalni boksač na impresivnih 21-0. Čak 18 svojih mečeva završio je nokautom, a posljednji put smo ga gledali 2. siječnja ove godine kada je u sedmoj rundi zaustavio bivšeg olimpijskog pobjednika Lukea Campbella. Bio je to ujedno i meč u kojem je osvojio ranije spomenuti WBC-ov 'interim' naslov.

Linker
19. travanj 2024 07:52