Ostalo

(VIDEO) Isplivala stara Aspinallova snimka, planirao je odustati od MMA-a, nećete vjerovati tko je pored njega

Tom Aspinal

 Screenshot/X (ACD MMA)
Britanski je teškaš bio vrlo blizu tome da oktogon zamijeni boksačkim ringom

Tom Aspinall aktualni je "interim" prvak UFC-ove teške kategorije i, prema svemu sudeći, još bi se dugo mogao zadržati na vrhu. Putovanje britanskog teškaša do najveće svjetske MMA pozornice, međutim, bilo je poprilično teško te prožeto usponima i padovima, a potvrđuje to i stara snimka godine koja ovih dana kruži po društvenim mrežama.

Na predmetnoj snimci, naime, Aspinall tvrdi kako je, pritisnut financijama, odustao od MMA sporta kako bi se usredotočio na boks i došao do većih isplata.

"Nije mi prvi dan ovdje, dolazio sam odraditi sparinge, ali prvi je dan kada sam se odlučio usredotočiti isključivo na boks, vrijeme je da sada naučim zanat", rekao je Aspinall u intervjuu za Box Nation pa nastavio: "Dugo sam se bavio MMA-om, mučio sam se da se to financijski isplati i jednostavno nisam dobivao mnogo nagrada od toga jer se borim za dobivanje borbi, tako da je vrijeme da se prebacim na boks. Vrijeme da naučim umjetnost boksa, prebacujem se".

Videozapis intervjua datira iz 2016. godine, kada se, u to vrijeme 22-godišnji, Aspinall probijao kroz britansku regionalnu scenu nastupajući pod okriljem BAMMA-e i Full Contact Contendera. U to je vrijeme Britanac trenirao sa svojim sunarodnjakom Tysonom Furyjem, što objašnjava zašto se na snimci njegovog intervjua nalazi i - Tommy Fury.

Mladi Aspinall na koncu oktogon ipak nije zamijenio boksačkim ringom te je nastavio razvijati svoje MMA vještine, što se s vremenom ispostavilo pogođenom odlukom budući da trenutačno uživa status vjerojatno i najboljeg MMA teškaša današnjice. Život piše nevjerojatne priče, a u njegovom je slučaju, čini se, vrlo malo nedostajalo da se kotač njegove osobne povijesti, ali i moderne povijesti MMA sporta, odvrti u potpuno drugom smjeru...

Linker
13. rujan 2024 00:44