Ostalo

(VIDEO) Jonathan Haggerty šokirao je svijet! Engleski borac nokautirao je legendu Muay Thaija

Jonathan Haggery (lijevo) i Nong-O Gaiyanghadao (desno)

 Screenshot (youtube, One Championship)
ONE Championship ima novog prvaka bantam kategorije i to je od danas Jonathan Haggerty

Ogromno iznenađenje dogodilo se na eventu ONE Championshipa održanom u noći s petka na subotu. ONE Fight Night 9 event predvodili su Nong-O Gaiyanghadao i Jonathan Haggerty (21-4-0) obračunom za titulu prvaka u bantam kategoriji (-145 ‘lbs‘).

Tajlanđanin Nong-O (265-54-10, da, dobro ste pročitali) branio je titulu prvaka koju je osvojio još početkom 2019. godine i time je postao inauguralnim prvakom ONE-ove bantam kategorije u Muay Thaiju. Nakon toga je obranio pojas čak sedam puta, a pet puta zaredom slavio je nokautom.

Međutim, njegovoj vladavini danas je došao kraj. 26-godišnji Jonathan Haggerty ušao je u meč kao veliki autsajder, a koeficijent na njegovu pobjedu kretao se od 4,50 do 5,00 (1,20 na Nong-O). Rijetki su vjerovali da Haggerty može poraziti ovog sjajnog prvaka, ali najbitnije je da je Haggerty vjerovao u samog sebe.

Eksplozivno su oba borca ušla u meč, što se uostalom i očekivalo. Nong-O je uživao veliku podršku publike na legendarnom Lumpinee stadionu na Tajlandu, ali nakon samo dvije minute borbe, Haggerty sjajno plasira desni ‘‘overhand‘‘ i to je bio početak kraja. Nong-O je završio na tlu, podosta teško uzdrman. Uspio se legendarni Tajlanđanin pridići i nastaviti s borbom, ali Haggerty je nasrnuo poput razjarenog bika i trebao je samo nekoliko sekundi da ponovno pošalje Gaiyanghadaoa na tlo.

Srčani Tajlanđanin se još jedanput pridigao i nastavio s borbom, ali Haggerty je namirisao krv i serijom udaraca brutalno je nokautirao velikog prvaka. Nong-O je upisao prvi poraz nakon 2015. godine i deset uzastopnih pobjeda, a prekidom nije izgubio od 2010. godine.

Radi se o uistinu ogromnom iznenađenju, ali pobjeda engleskog borca mogla bi dovesti ONE Championship na ‘‘Otok‘‘. Naime, Haggerty je uoči ovog meča istaknuo kako bi rado titulu prvaka branio na Wembleyju protiv sunarodnjaka Liama Harrisona (90-25-2) koji je po mnogima najveća legenda britanskog Muay Thaija. Harrison je pristao na tu prozivku, a sada je na ONE-u da odluče što će biti njihov sljedeći potez.

‘‘ONE će definitivno odraditi veliki event u Ujedinjenom Kraljevstvu! Budite pripravni!‘‘, komentirao je ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong na Instagram objavi Liama Harrisona, a radujemo se vidjeti što nam ova azijska borilačka organizacija sprema po tom pitanju.

Ovo je ujedno bio i deveti ONE-ov event iz serije ‘‘Fight Night‘‘, a radi se o seriji njihovih najvećih i najzvučnijih evenata koji se prenose na Amazon Prime platformi. Sljedeći takav event na redu je 5. svibnja (peti mjesec), a Roberto Soldić borit će se protiv Zebaztiana Kadestama na tom eventu. Bit će to ONE-ov debitantski event na tlu SAD-a, a program predvodi trilogija između Demetriousa Johnsona i Adriana Moraesa.

Linker
26. travanj 2024 17:32