Ostalo

(VIDEO) Nemile scene na Europskom prvenstvu u hrvanju, Turčin ugrizao Srbina: ‘Ovako nešto nisam vidio u životu‘

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Kad je meč završen, Tibilov je pokazivao mjesto oko ramena gdje ga je ugrizao

U tijeku je Europsko prvenstvo u hrvanju koje se održava u rumunjskoj prijestolnici Bukureštu, a odatle stižu vijesti koje nisu na ponos sportu. Naime, prema pisanju Sportskog žurnala, tijekom meča između Kerema Kamala (TUR) i Georgija Tibilova (SRB), turski je borac konstantno provocirao svog protivnika.

Nekoliko puta ga je izgurao iz borilišta, glumio da je ozlijeđen, čak i ugrizao svog protivnika, ali nije uspio doći do pobjede.

Bilo je problema i nakon meča jer je Kamal pokušao napasti Tibilova i na putu do svlačionice i u hodniku, ali su ga svaki put spriječili nazočni. Kad je meč završen, Tibilov je pokazivao mjesto oko ramena gdje ga je ugrizao. Svoje nezadovoljstvo ovim scenama izrazio je izbornik srpske reprezentacije Milorad Dokmanac:

"Uložili smo prigovor delegatu natjecanja, Grku Teodorosu Tomakosu te navode potvrdili slikama i video snimkom. Tomakos je donio odluku da se turski hrvač diskvalificira s prvenstva i pokrenut je postupak pred disciplinskom komisijom Svjetske hrvačke federacije. Cijeli život sam u hrvanju, a ovako nešto nisam vidio. Meč je trajao 18 i pol minuta, kao tri ‘normalna‘, sve zbog ponašanja turskog hrvača. Svaka čast Tibilovu što je sve to izdržao".

Linker
27. travanj 2024 04:03