Ostalo

(VIDEO) Prisjetimo se kako je Bader u pola minuta ugasio Fedorove šampionske ambicije

Bader vs. Emelianenko
 screenshot
Bellator je na svoj YouTube kanal odlučio postaviti snimku finalne borbe njihovog prošle godine održanog turnira teške kategorije između Ryana Badera i Fedora Emelianenka. Prisjetite se kako je trenutnom dvostrukom Bellatorovom prvaku samo 35 sekundi bilo potrebno da nokautira jednu od najvećih legendi sporta.

Ryan Bader trenutno je vjerojatno najbolji Bellatorov borac, čemu svakako svjedoči činjenica da u svom vlasništvu ima titule dvije najjače kategorije druge najbolje MMA promocije. Prvo je osvojio poluteškašku, a onda i teškašku, do koje je došao kroz turnir osmorice boraca. U njegovom finalu, održanom 26. siječnja prošle godine, bio je bolji od legendarnog Fedora Emelianenka.

Nakon što je prošao kroz Franka Mira i Chaela Sonnena, Fedor je vjerovao da može proći i kroz Badera te doći do titule prvaka neke američke promocije, budući da je njegova veličina često osporavana baš u toj državi. No, veteran je naišao na borca u najboljim godinama i u najboljoj formi karijere.

Bader je kao UFC-ov poluteškaš bio poznat kao hrvač koji svaku borbu učini pasivnom, no kao Bellatorov teškaš postao je nokauter, a to je dodatno potvrdio upravo u ovoj borbi, budući da je legendarnog Rusa završio nakon samo 35 sekundi. Bio je Fedorov uvjerljivo najbrži poraz u cijeloj 20 godina dugoj karijeri. Prisjetite se kako je Bader došao do spomenute pobjede.

Linker
15. travanj 2024 00:58