Ostalo

(VIDEO) Prisjetite se četiri nezaboravna trenutka iz povijesti PRIDE FC-a

Pride Wanderlei Fedor
 screenshot (YouTube, UFC)
Pride FC obilježio je povijesti MMA-a na uistinu teško opisiv način

Ogroman broj legendarnih trenutaka iz MMA povijesti dogodio se u ringu Pride FC promocije. Teško je nabrojati sve velike borce koji su tim ringom prošli, a da ih se danas smatra ikonama sporta, a posebno je teško sjetiti se većine važnih trenutaka koji su se dogodili u borilištu japanskog giganta. No, neki su ipak ostali nezaboravni do današnjeg dana.

Četiri takva odabrao je UFC te objavio na svom YouTube kanalu. I izbor je uistinu sjajan i nema sumnja kako bi mnogi u izboru svoja četiri najdraža trenutka odabrala barem tri s ovog popisa.

Prvi je borba za titulu prvaka srednje kategorije između Wanderleija Silve i Quintona "Rampagea" Jacksona, odnosno jedna od dvije prve pobjede Brazilca unutar četiri ogleda ova dva velikana. Oba puta u Prideu Silva je slavio koljenima, jednom od svojih "specijalki", da bi se Jackson osvetio u borilištima UFC-a i Bellatora.

Druga borba velika je pobjeda Andersona Silve, tada tek borca u usponu, protiv Carlosa Newtona, borca koji je došao u Pride s renomeom bivšeg UFC prvaka. Borba protiv Luisa Azareda iz 2005. godine najbolje dokazuje zbog čega je Takanori Gomi jedna od dvije najveće japanske MMA zvijezde u povijesti.

Posljednja odabrana borba mnogima je i najdraža iz cijelog Pride asortimana. Riječ je o teškaškoj tituli za koju su se borili Fedor Emelianenko i Kevin Randleman. "Slam" bacanje na glavu koje je Rus izdržao se i danas prepričava, a ništa manje impresivan nije njegov izlazak iz donje pozicije, prelazak u dominantnu i hvatanje ruke te dolazak do pobjede.

Ovo je povijest MMA-a! Pogledajte!

Linker
17. travanj 2024 10:31