Ostalo

(VIDEO) Rus koji je svojedobno završio Cro Copa debitirao u boksu: Za nokaut su mu trebale samo 34 sekunde

Aleksei Oleinik

 Screenshot/YouTube
Iako je poznat po svojim parteraškim sposobnosima, Oleinik je pokazao da može i boksati - i to u 46. godini života

Aleksei Oleinik tijekom svoje je bogate MMA karijere odradio čak 79 profesionalnih mečeva (omjer 60-18-1) i borio se pod okriljem brojnih prestižnih organizacija slobodne borbe poput Bellatora, KSW-a, M-1 Globala i, naravno, UFC-a. U najjačoj svjetskoj MMA promociji debitirao je krajem lipnja 2014., završivši Anthonyja Hamiltona, a posljednji je put u UFC-ov oktogon ušao početkom listopada 2022., izgubivši jednoglasnom odlukom sudaca od Ilira Latifija. Nakon što je ruskom veteranu istekao ugovor s UFC-om borio se još s Olijem Thompsonom na priredbi REN TV Fight Club promocije, da bi se, na koncu, odlučio okušati u - boksačkom ringu.

"Boa Constrictor" je, naime, prošlog vikenda, s 46 godina na leđima, odradio svoj debitantski boksački meč na "eventu" održanom u ruskom Kazanu. Protivnik mu je bio šest godina mlađi sunarodnjak, Tagir Dzoblaev kojem je to također bio prvi ulazak u ring. Odmah nakon zvuka početnog gonga, borci su nasrnuli jedan na drugoga i upustili se u divlju razmjenu udaraca, a Oleinik je bio nešto agresivniji i precizniji, te s dva krošea srušio protivnika nakon samo 34 sekunde borbe. Dzoblaev, kod kojeg je bilo vidljivo da na meč nije došao u optimalnoj fizičkoj spremi, zadržao se na podu tijekom sučevog brojanja, a Oleinik je, na koncu, u svom boksačkom debiju upisao pobjedu tehničkim nokautom. Kako je završnica meča izgledala, možete pogledati u videu koji slijedi.

Oleinik je tijekom svoje MMA karijere bio prvenstveno poznat po iznimnim parteraškim vještinama, o čemu najbolje svjedoči činjenica da je 78% svojih pobjeda (47 od 60) izborio prisiljavanjem protivnika na predaju, u velikoj većini slučajeva gušenjima. Rus je, između ostalih, završio i našeg Mirka Filipovića početkom studenog 2013. ("scarf hold" zahvat), a upravo nakon pobjede nad Cro Copom dobio je pozivnicu u UFC.

Linker
27. travanj 2024 08:35