Ostalo

(VIDEO) Sjajna priredba ONE Championshipa, dvoje prvaka titule obranilo, dvoje izgubilo

Christian Lee i Reinier De Ridder
 screenshot/YouTube
Čak četiri borbe za titulu održane su na Inside the Matrix priredbi ONE Championshipa

ONE Championship pripremio je još jedan spektakl za fanove, posebno one koji preferiraju MMA okršaje iz njihovog borilišta. Na priredbi ONE: Inside the Matrix, dogodile su se čak četiri borbe za titulu prvaka promocije sa sjedištem u Singapuru. Dvoje prvaka svoje je titule zadržalo, no dvije divizije imaju novog vlasnika pojasa.

Najveće iznenađenje priuštio je Nizozemac Reinier De Ridder. 30-godišnji The Dutch Knight pokazao je do sada kvalitetu u ONE-ovom borilištu, no bio je daleko od favorita protiv prvaka dvije divizije, Aunga La Nsanga. No, Nsang je od jučer prvak tek poluteške kategorije, budući da mu je Nizozemac oduzeo naslov prvaka srednje. De Ridder je posao obavio nakon tri i pol minute prve runde, dovevši time svoj profesionalni omjer na 13 pobjeda iz jednako toliko nastupa.

Prvak koji je zadržao svoju titulu je 22-godišnji vladar lake kategorije, Christian Lee. Rumunjskog borca Iurija Lapicusa, koji je u borbu ušao sa sjajnih 14-0 i s ekspresnom pobjedom protiv Murata Gafurova, savladao je prekidom nakon nešto više od dvije minute. Mladi borac s Havaja, koji nastupa pod zastavom Singapura, svakom je borbom sve impresivniji.

Novog prvaka dobila je perolaka kategorija, a to je Thanh Le. Borac koji u dva pokušaja nije uspio postati UFC borac (iako je na TUF i DWCS slavio prekrasnim nokautima high kickom) svoju je slavu uspio pronaći u ONE-u. Do titule je došao sjajnom izvedbom u vrhunskoj borbi prepunoj akcije protiv donedavno dvostrukog prvaka (borio se i za titulu treće divizije) Martina Nguyena. Bio je Le čak na početku treće runde ozbiljno uzdrman, no uspio je preokrenuti situaciju i sredinom iste te runde slaviti nokautom. Nakon što je u prve tri ONE borbe slavio hladnim nokautima, 35-godišnji Le (12-2) ovog je puta za titulu do pobjeda ipak došao tehničkim nokautom. No, da je sudac reagirao samo koju sekundu kasnije, i Nguyen bi završio na spavanju.

Snimku cijele priredbe možete pogledati ispod ovog odlomka, a četvrta borba za titulu na njoj bila je u ženskoj slamka kategoriji. Pojas je zadržala Jingnan Xiong, koja je bila bolja od Tiffany Teo. Na programu se održale još dvije borbe. Antonio Carusu je jednoglasnom odlukom uz sjajnu izvedbu savladao ikonu promocije, Eduarda Folayanga, dok je Ritu Phogat prekidom u drugoj rundi bila bolja od Nou Srey Pov.

Linker
24. travanj 2024 06:29