Ostalo

(VIDEO) Ušao u kavez kao ‘underdog‘ pa nakon 90 sekundi ‘ugasio‘ protivnika spektakularnim udarcem

Qalandar Tabarov i Mavlet Amirov

 Screenshot/Twitter
Qalandar Tabarov na impresivan je način došao do treće profesionalne pobjede

Višestruko je potvrđeno kako nešto manje prestižne MMA organizacije dobrim dijelom predstavljaju prave riznice spektakularnih borbi, poteza i nokauta. Veliki dio takvih momenata za pamćenje, nažalost, nerijetko prođe ispod radara šire borilačke javnosti, no trudimo se ispraviti tu nepravdu, pa vam donosimo sekvencu s Open FC 39 priredbe, u petak održane u ruskom Voronježu. U prvom planu je nokaut kojeg je tadžikistanski borac Qalandar Tabarov (3-0) isporučio u meču perolake kategorije protiv domaćeg predstavnika Mavleta Amirova (11-4).

Iako je 24-godišnji Tabarov na priredbu stigao kao "underdog", s borilačkim životopisom u kojem su stajala samo dva profesionalna meča (i dvije pobjede), te se sučelio s iskusnijim Amirovom koji je na kontu imao već 14 profesionalnih borbi, to ga nije spriječilo da iz kaveza izađe kao slavljenik - i to s potezom za pamćenje.

Ključni trenutak dogodio se nakon otprilike minute i pol borbe u prvoj rundi, kada je Tadžikistanac "namjestio" svoga protivnika desnim direktom, odnosno "lažnim" lijevim krošeom, na koje je potom vezao fantastični zadnji kružni udarac desnom nogom, precizno pogodivši petom Amirova točno u bradu i momentalno ga "ugasivši". Sudac je munjevito reagirao i zaustavio borbu, dok je Tabarov mogao proslaviti svoju treću pobjedu u profesionalnoj karijeri. Cijelu sekvencu možete pogledati u nastavku.

Linker
26. travanj 2024 10:59