Ostalo

Višnja na vrhu glazure torte: Hrvatska će organizirati Svjetsko prvenstvo 2025. godine

Veronika Vilk

 UNITED WORLD WRESTLING
Vlada podupire SP u hrvanju svotom od četiri milijuna eura

Očigledno je imao pravo hrvatski premijer Andrej Plenković kada je prije koji dan u SN izjavio, između ostalog:

- “... malo tko dođe u Banski dvor iz njih izlazi nezadovoljan...”.

Posljednji koji su iz sportskih sredina došli na Markov trg, te izašli s riješenim problemom su hrvači, pišu Sportske novosti. Točnije, minulog četvrtka izaslanstvo Hrvatskog hrvačkog saveza predvođeno predsjednikom Vladimirom Bregovićem i dopredsjednikom Ivanom Ivančićem se sastalo s premijerom Plenkovićem, ministrom financija Mariom Primorcem, te ministricom turizma i sporta, Nikolinom Brnjac.

Vlada Republike Hrvatska je jamstvom stala iza organizacije Svjetskog prvenstva u hrvanju koje će se održati u Zagrebu, od 13. do 21. rujna 2025.

- To je apsolutno ona višnja na vrhu glazure torte - malo se slikovito izrazio Vladimir Bregović.

- Jamstvo iznosi u novcu konkretno 2 milijuna eura u 2024. godini, a ujedno smo i u projekciji Državnog proračuna i za 2025. godinu s još 2 milijuna eura. Natjecanje će u Zagrebu, u Areni privući oko 1.200 hrvača iz cijelog svijeta, ukupno oko 2.500 akreditiranih osoba. Organizaciju smo dobili u istinski oštroj konkurenciji Osla, Istanbula, Pekinga i Bakua. Sigurno da je utjecaja na ovakvu odluku odnosno domaćinstvo Zagreba imalo uspješna organizacija Europskog hrvačkog prvenstva u travnju ove godine u zagrebačkoj Areni, a jamstvo Vlade Republike Hrvatske je onaj posljednji čin koji nam je trebao u potvrdi.

Ukupan proračun Svjetskog prvenstva u hrvanju je 8 milijuna eura, tako da država sudjeluje s polovicom iznosa. Pozitivno je mišljenje dao i Grad Zagreb, što je pak bitno zbog korištenja Arene.

Linker
27. travanj 2024 13:10