Ostalo

WWE mami Velasqueza mega mečem protiv Brocka Lesnara

Cain Velasquez je ozbiljno ušao u pregovore sa čak četiri velike pro-hrvačke promocije koje ga žele vidjeti u svojim redovima. Moćni WWE je također potvrdio da su razgovarali, ali i da još uvijek razgovaraju s bivšim UFC prvakom koji je već odradio dva meča za meksičku organizaciju AAA.

Nakon dva odlična nastupa za AAA, čini se kako ne nedostaje ponuda za bivšeg UFC prvaka. Osim AAA organizacije koja je očito zainteresirana da Velasquez ostane u njihovim redovima, američko-meksička zvijezda je u pregovorima s WWE-jem, japanskim "New Japan Pro Wrestlingom" i novom američkom organizacijom "All Elite Wrestling".

Navodno je ključ ponude WWE-ja za Velasqueza veliki meč protiv Brocka Lesnara. Radilo bi se o revanšu iz 2010. kada je Velasquez slavio i uzeo titulu UFC šampiona. No, izvori za MMAFighting otkrivaju da bi prije potpisa za WWE ili bilo koju drugu organizaciju, Cain morao "pod nož" kako bi riješio problem s ozlijeđenim koljenom, a s obzirom na godine (37), dojam je da Velasquez nema previše vremena.

Iako je u prva dva nastupa za AAA izgledao odlično, daleko je to od nastupa protiv Lesnara na Wrestlemaniji ispred 50 tisuća gledatelja koji zahtjeva ozbiljno iskustvo i spremu. Za takav nivo bi morao odraditi ozbiljne pripreme i provesti mnogo vremena u akademiji WWE-ja gdje spremaju svoje hrvače.

Drugi problem je ugovor s UFC-om koji je i dalje važeći. Iako ga on nije mogao spriječiti da nastupi za AAA, čelnici MMA promocije nisu bili presretni s tom činjenicom. Navodno se moglo čuti da su mu zabranili da sudjeluje u promociji eventa "Pro Wrestling Revolution" organizacije koja stiže u San Jose sljedećeg vikenda. Velasquez je trebao biti dio te priredbe na neki način, no UFC ga je uspio spriječiti.

Zaključno, dojam je da je Velasquez sve dalje od nastavka UFC karijere nakon lošeg nastupa protiv Ngannoua i poraza prekidom već na samom startu meča. Ipak, neki objektivni razlozi poput godina i fizičkog stanja ga sprječavaju da napravi laganu tranziciju u pro-hrvanje kao što je to uspjela recimo Ronda Rousey. Tu je i UFC koji će zasigurno učiniti sve da ga pokuša zadržati ili bar spriječiti da nastupa za druge organizacije dok je ugovorno vezan za njih.

Linker
23. travanj 2024 03:24