Ostalo

Yoel Romero neuspješno debitirao za Bellator: Phil Davis slavio je nakon tri runde borbe

Yoel Romero
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U sudaru dvojice bivših UFC boraca, Phil Davis rutinski je kontrolirao borbu do pobjede

Dugo se iščekivao debi kubanskog borca Yoela Romera za Bellator. Trebao je ''Soldier of God'' nastupati na Bellatorovom Grand Prixu u poluteškoj kategoriji, no četvrtfinalni meč protiv Anthonyja ''Rumblea'' Johnsona morao je otkazati zbog problema s okom. Sinoć smo napokon dočekali Romerov prvi nastup pod okriljem Bellator, no Phil Davis pokvario mu je debi.

Dvojica boraca poluteške kategorije predvodili su sinoćnju Bellator 266 priredbu, a Davis je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 28-29, 30-26). Pomalo je nejasno kako je jedan od sudaca bodovao borbu u korist Romera jer Davis je ovdje zasluženo pobijedio.

Prva runda započela je na način kojeg su se mnogi pribojavali. Koliko god Romero bio opasan, a Phil Davis kvalitetan, nisu rijetke situacije gdje su razočarali gledatelje pasivnom izvedbom. Upravo takav nastup pružili su ovi borci u prvoj rundi, no publici je uzbuđenje predstavljao svaki Romerov pokušaj, neovisno o tome je li Kubanac pogodio metu ili ne. Moglo bi se reći da je Romero svojim pristupom pomalo podsjetio na borbu protiv Adesanyje kada je dobar dio meča bio stacionarna meta. Davis se kretao, no nije nanosio konkretnu štetu niti je bio naročito agresivan tokom prve runde.

Druga runda donosi nešto više akcije. ''Mr. Wonderful'' podigao je tempo, no Romero je pogodio s nekoliko dobrih udaraca od kojih se ističe jedan low-kick koji je Davis dobrano osjetio. Davis nedugo potom uzvraća dobrom serijom boksačkih kombinacija, a druga runda donosi i prvo rušenje. Iako je Yoel Romero nekoć bio svjetski prvak te srebrni na Olimpijskim igrama, Davis je bio dominantniji hrvač u ovoj borbi i upravo on je došao do rušenja u drugoj rundi.

Davis je dobio hrvačko samopouzdanje nakon što je uspješno rušio Romera te je nastavio hrvati i u trećoj rundi. Takav pristup i taktika pokazala se uspješnom jer je američki borac uspješno rušio i kontrolirao Kubanca. Ukupno pet uspješnih rušenja upisao je Phil Davis u ovoj borbi, a pogodio je i 59 udaraca naspram Romerovih 25.

''Bože, hvala ti na hrvanju, najbolji sport na svijetu.'', rekao je Davis netom nakon pobjede te je najavio kako će u idućim nastupima više fokusirati taktiku na svom baznom sportu.

Zaslužena pobjeda Phila Davisa koji se vratio pobjedama nakon što je u travnju izgubio od Vadima Nemkova u četvrtfinalu Grand Prixa. Davis je u toj borbi imao priliku doći i do pojasa prvaka u Bellatorovoj poluteškoj kategoriji, no Rus je bio bolji. Davis je u zadnjih pet nastupa slavio četiri puta i potvrdio je kako pripada samom vrhu Bellatorove poluteške kategorije.

Yoel Romero s druge strane izgubio je četvrti puta zaredom, a ovo mu je peti poraz u posljednjih šest mečeva. Kubanac nije slavio još od 2018. godine kada je nokautirao Lukea Rockholda. Pomalo razočaran i neugodno iznenađen bio je Romero kada je shvatio da njegova borba protiv Davisa neće ići u četvrtu i petu rundu jer Bellatorova praksa nalaže da borbe koje nisu za pojas traju tri runde, neovisno radi li se o glavnoj borbi večeri. Predsjednik Bellatora Scott Coker na konferenciji za medije nakon borbe najavio je kako postoji mogućnost da to promijene u budućnosti.

Ostatak Bellatorove priredbe nije pružio naročito poznata imena. U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo obračun velteraša. Neiman Gracie međutim ekspresno je savladao Marka Lemmingera, borca koji je 2019. godine postao FFC-ovim prvakom velter kategorije. Gracieju je trebalo nešto manje od minutu i pol da dođe do pobjede tehničkim nokautom.

Ben Parrish, borac poluteške kategorije borbom protiv Christiana Edwardsa otvorio je glavni dio priredbe. Samo 38 sekundi trebalo je borcu nadimka ''Big Tuna'' da nokautira Edwardsa koji je u ovu borbu ušao kao veliki favorit. Koeficijent na Parrisha kretao se oko brojke 7.00, a Edwardsa su mnogi vidjeli kao velikog potencijala Bellatorove poluteške kategorije. Ipak, iznenađenja se događaju, a naročito u višim težinskim kategorijama.

Kompletne rezultate Bellatorove sinoćnje priredbe pročitajte pri dnu teksta.

Bellator 266 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Phil Davis def. Yoel Romero via podijeljena sudačka odluka (30-27, 28-29, 30-26)

Neiman Gracie def. Mark Lemminger via TKO – R1, 1:27

DeAnna Bennett def. Alejandra Lara via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-26, 30-26)

Saul Rogers def. Georgi Karakhanyan via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-26, 30-26)

Ben Parrish def. Christian Edwards via KO – R1, 0:38

Preliminarni dio priredbe:

Alex Polizzi def. Grant Neal via podijeljena sudačka odluka (28-29, 29-28, 29-28)

Anthony Adams def. Khalid Murtazaliev via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Bobby Seronio III def. Socrates Hernandez via jednoglasna sudačka odluka (29-27, 29-26, 29-26)

Abraham Vaesauvia def. Albert Gonzales via KO – R1, 2:17

Shane Keefe def. Rhalan Gracie via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Edwin De Los Santos def. Jon Adams via TKO – R1, 3:29

Jesse Delgado def. Joshua Dillon via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
24. travanj 2024 01:24