Regija

Agron Smakići večeras nastupa u brutalnoj disciplini nedaleko od Beča: ‘Htio sam prebiti Toka, Ukrajinac izgleda slatko‘

Agron Smakići

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Poznati hrvatski boksač odlučio se upustiti u modificiranu disciplinu plemenite vještine

Iako primarno boksač, Agron Smakići (20-3, 18 KO) poznat je po tome da je zadnjih godina postao "fleksibilan" što se tiče borilačkih disciplina. Naime, Zagrepčanin je krajem 2023. godine ostvario uspješnu tranziciju u MMA kada je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Marija Jagatića na Sparta CF 3 priredbi. Nakon toga je imao još jednu pobjedu pod okriljem pravila slobodne borbe.

Večeras se u austrijskom Schwechatu (jugoistočno predgrađe Beča) održava Sparta Royale 3 priredba koju predvodi upravo Agron Smakići. Njegov protivnik je prvotno trebao biti Vladimir Toksyatynov, no on je baš kao i Mladenu Brestovcu "otkazao" meč na Glory 95 priredbi koja se održala krajem rujna u zagrebačkoj Areni.

Nakon otkazivanja spomenutog protivnika u igru je hrabro "uskočio" ukrajinski MMA borac Vlad "Mamut" Ivaschenko koji će pokušati pružiti kakav takav otpor hrvatskom predstavniku.

"Želio sam prebiti Toka, a zamjenski protivnik djeluje slatko," kratko je poručio Smakići tijekom medijskih obaveza.

Što se tiče pravila, radi se modificiranom boksu s malim rukavicama. Borilište je omeđeno "balama sijena" što stilski pojačava osjećaj "primitivne borbe".

Linker
12. listopad 2024 15:14