Regija

Ahmed Vila nakon jako tijesnog poraza na KSW 94 eventu: ‘Nisam sretan odlukom, ali moram prihvatiti da je ovo bila tijesna borba‘

Ahmed Vila

 Ksw
Iskusni bosanskohercegovački borac upisao je prvi poraz unutar KSW organizacije

Vrlo tijesan poraz pretrpio je Ahmed Vila u svom drugom nastupu unutar KSW organizacije. Ponajbolji bosanskohercegovački borac nastupio je na KSW 94 eventu i imao je vrlo nezahvalan zadatak.

Naime, Kacper Formela (18-4-0) našao se na suprotnoj strani kaveza. Zadatak je nezgodan jer Formela je odličan borac, ali bio je nerangiran uoči meča s Vilom. Razlog nerangiranosti leži u činjenici da je Formela debitirao u KSW-u, a u KSW je došao kao FEN-ov prvak perolake kategorije.

Nakon tri vrlo neizvjesne runde, Formela je slavio jednoglasnom odlukom i Vila je sada na polovičnom uspjehu nakon prva dva nastupa u KSW-u. Ahmedu će trebati barem dvije pobjede kako bi došao u konkurenciju za napad na pojas, a jasno je da Vila napušta Gdansk vrlo razočaran tijesnim porazomm. Bilo je vidljivo kako se Ahmed ne slaže sa sudačkim bodovanjem, ali nakon što se glava ohladila, Vila se oglasio putem Instagrama.

‘‘Nažalost, rezultat nije onakav kakav smo moj tim i ja očekivali. Bio je to tijesan poraz odlukom sudaca od strane prvorangiranog europskog borca. Dobio sam jako puno poruka podrške i ljubavi od strane fanova i ne mogu vam dovoljno zahvaliti.‘‘, započeo je Vila, a zatim se dotaknuo same sudačke odluke.

‘‘Moj tim i ja nismo sretni službenim rezultatom, ali moramo prihvatiti da je borba bila nevjerojatno tijesna. Vratit ćemo se planiranju, poradit ćemo na svim greškama i vratit ćemo se jači kasnije ove godine kako bismo pokazali da nismo ovdje došli samo sudjelovati. Ovaj put krivica je isključivo moja jer nisam povukao okidač kada sam trebao. Svi koji su gledali borbu vidjeli su da sam sposoban poslati najbolje udarače u nokdaun. Sada je moje vrijeme da poradim na sebi i da u sljedećem nastupu pokažem kako sam kompletan borac.‘‘, napisao je Vila, a istovremeno je uputio i mnoštvo zahvala svima koji su mu pomogli u pripremama za ovaj težak meč.

Oba Vilina meča u KSW-u bila su nevjerojatno tijesna i odluke su mogle otići na bilo koju stranu. Vila se u debiju našao na pobjedničkoj strani, dok je Lukasz Charzewski tada išao kući nezadovoljan i s određenim osjećajem ‘‘pokradenosti‘‘. Sada je Ahmed Vila na toj gubitničkoj strani i osjeća se vjerojatno slično kao Charzewski krajem prošle godine.

Ne sumnjamo ipak da najbolje godine tek slijede za 28-godišnjeg Ahmeda Vila. Bosanskohercegovački borac vratit će se jači, a vjerujemo da će ubrzo doći još odlučniji nastupi u kojima neće ishod meča prepuštati u sudačke ruke.

Linker
04. lipanj 2024 00:04