Regija

Ahmed Vila ugovorio novi nastup: Čeka ga nastup na gostujućem terenu protiv velike nade češkog MMA-a

Oktagon 43 - Tichota vs. Vila

 Oktagon Mma
Vila će u Pragu tražiti treću uzastopnu pobjedu pod okriljem Oktagona

Bosanskohercegovački borac Ahmed Vila ugovorio je svoj novi nastup pod okriljem Oktagona, ponajveće europske MMA organizacije. 26-godišnji Vila (10-4-1) novi nastup upisat će 20. svibnja (peti mjesec) na Oktagon 43 eventu zakazanom za Prag.

Protivnik Ahmedu Vili bit će Jakub Tichota (5-1-0), jako talentirani češki borac. 23-godišnji Tichota karijeru je otvorio s pet uzastopnih pobjeda, ali krajem prošle godine upisao je prvi poraz u karijeri. Iskusniji Mate Sanikidze (8-2-0) porazio ga je podijeljenom odlukom sudaca na Oktagon 43 eventu, a bio je to obračun dvojice velikih nada češko-slovačke organizacije. Sanikidze je tom pobjedom postao i novim prvakom Oktagonove perolake kategorije.

Tichota je u toj borbi pokazao da se itekako može nositi s najboljima u kategoriji, a češki borac trenutno je četrti u poretku izazivača Oktagonove perolake kategorije. Ahmed Vila jedno je mjesto iza njega, a Vila bi novom pobjedom mogao postati ozbiljan konkurent za napad na pojas.

Bosanskohercegovački borac odradio je dva nastupa pod okriljem Oktagona i slavio je u oba navrata. Sredinom prošle godine porazio je Jaroslava Pokornog jednoglasnom odlukom sudaca, a pred sami kraj 2022. godine, Vila je na isti način porazio i Jakuba Dohnala. Treća pobjeda zaredom mogla bi biti dostatna za napad na titulu.

Vila je nekoć bio na glasu kao jedan od najtalentiranijih boraca u našoj regiji. U periodu od 2012. do 2016. godine upisao je pet pobjeda u jednako toliko nastupa, a onda je uslijedio meč za titulu u FFC-ovoj perolakoj kategoriji. Filip Pejić porazio ga je nokautom u trećoj rundi i Ahmedova karijera nakon toga krenula je silaznom putanjom.

Jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza upisao je Vila u sljedećih pet nastupa, a meč protiv Hasana Chamzatova službeno se vodi kao ‘‘no contest‘‘. Prošao je Vila i kroz razne kontroverzne poraze, a gubio je i od vrlo dobrih boraca kao što su Mads Burnell i Daniel Torres. Ipak, Vila se prošle godine uspio vratiti pobjedama, porazivši Saida Eidija na EMC 9 eventu. Nakon toga uslijedile su gore spomenute dvije pobjede pod okriljem Oktagona i napokon Ahmed pokazuje ono što smo od njega i očekivali.

Nadamo se da će i Jakub Tichota osjetiti sve kvalitete Ahmeda Vile te da će bosanskohercegovački borac upisati još jednu pobjedu. Oktagon 43 bit će spektakularan event u glavnom gradu Češke, a predvodit će ga revanš između Patrika Kincla i Karlosa Vemole. Vila dobiva veliku čast nastupom na takvom eventu i želimo mu svu sreću da utiša domaću publiku pobjedom nad njihovom uzdanicom.

Posljednji Vilin nastup pod okriljem Oktagona možete pogledati i u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 11:43