Regija

Ahmed Vila uspješno debitirao u KSW-u! Nakon borbe izjavio da smatra da je izgubio, kritizirao i pravila MMA-a

Ahmed Vila

 Instagram (ahmed Vila)
Charzewski nije pokazao ništa impresivno u ovom meču, tako da vjerojatno nema razloga za dramu

Nakon što smo prošloga mjeseca saznali da je jedna od najboljih europskih MMA promocija, poljski KSW, potpisao ponajboljeg bosanskohercegovačkog borca Ahmeda Vilu, brzo smo saznali i protivnika za njegov večerašnji debi. Ahmed je u KSW pristigao iz Oktagona u kojemu je povezao tri uzastopne pobjede, te s obzirom da titulu nije napao, odlučio se sreću potražiti negdje drugdje.

Lukasz Charzewski (12-1) bio je njegov večerašnji protivnik, a zajedničko im je bilo to što su obojica večeras imali svoj debi za KSW. Charzewski je do sada uglavnom nastupao u Poljskoj te je u KSW pristigao iz FEN-a, a što se sve događalo između njega i Ahmeda, pročitajte u nastavku.

Borbu je Vila otvorio stvarajući pritisak na protivnika, no Charzewski je ubrzo okrenuo ploču i aperkatom pogodio Ahmeda. Ubrzo su se našli u klinču na žici te je Charzewski bio u gornjoj poziciji i pritiskao je Ahmeda. Nije puno akcije bilo u prve dvije minute pa ih je sudac razdvojio te je borba nastavljena na centru kaveza. Ahmed je pogađao solidne ‘‘kickove‘‘, no Charzewski ga je uspio srušiti te je uskoro pustio Vilu da ustane. Borba se nastavila na nogama gdje su obojica solidno pogađali, a Charzewski je ubrzo vratio borbu u klinč na žici. Uspio je na kratko baciti Ahmeda, no ponovno su se vratili u već viđeni klinč.

Agresivno je Charzewski krenuo u drugu rundu, no i Ahmed je odgovorio s nekoliko udaraca, a desnim krošeom je bacio Poljaka u nokdaun! Charzewski se uspio oporaviti i čak srušiti Ahmeda te je meč vratio u standardni klinč. Nakon razdvajanja su ponovno nastavili borbu na nogama te je Ahmed tu bio dosta uspješan s nekoliko odličnih udaraca. Charzewski je isto dobro pogađao, a sredinom druge runde je bezuspješno pokušao rušiti Vilu uz žicu. Charzewski je imao jasan plan, ali ovoga puta je uspio srušiti Ahmeda minutu prije kraja runde. Runda je završila u klinču na žici.

Posljednju rundu Charzewski je otvorio u stilu Masvidala, odnosno letećim koljenom koje na sreću nije pronašlo metu. Nakon toga je Charzewski bacio koljeno u međunožje te je sudac Ahmedu dopustio nekoliko minuta da se oporavi. Borba se nastavila, a Charzewski je ponovno tražio klinč uz žicu. Uspio je na trenutak srušiti Ahmeda, uzeo mu je i leđa, no Ahmed se već pridigao. Ahmed se sredinom runde izvukao iz tog klinča i otišao do centra kaveza te je solidno pogađao, no Charzewski jednostavno nije želio napustiti tu taktiku pritiskanja uz žicu. Pola minute prije kraja meča se Ahmed uspio izvući, no to je trajalo svega nekoliko sekundi.

Pobjedu je odnio Ahmed Vila jednoglasnom odlukom sudaca. Nakon meča je Ahmed rekao kako smatra da je Charzewski pobijedio te je rekao kako pravila nisu kakva trebaju biti u ovom sportu te da favoriziraju udarače. Kako god, ni Charzewski nije pokazao ništa posebnno tako da šteta nije velika. Neka sada uživa u pobjedi, a nadamo se novom KSW nastupu uskoro!

Linker
25. travanj 2024 14:52