Regija

Aleksandar Ilić: KSW u Zagrebu daje nam nadu u svjetliju budućnost za klince koji dolaze

Aleksandar Ilić
 Instagram
Aleksandar Ilić bit će jedna od glavnih zvijezda KSW 51 priredbe koja će se 9. studenog održati u zagrebačkoj Areni. Srpski borac srednje kategorije to smatra velikom stvari za borilačku scenu u cijeloj regiji i vjeruje kako će uz sebe imati podršku krcate dvorane.

30-godišnji Aleksandar Ilić borac je iz beogradske Ahilej MMA akademije, a u KSW je pristigao početkom ove godine, nakon impresivnih nastupa u Megdan FC promociji. Već u prvom nastupu namijenili su mu veliku zvijezdu, Damiana Janikowskog, a Ilić je u toj borbi upisao pobjedu spektakularnim nokautom u trećoj rundi. Nadao se nastupu ovog vikenda u Londonu, no nije se tamo našao. No, zato će se naći tamo gdje mu je svakako još i draže, u zagrebačkoj Areni. S borcem nadimka "Joker" smo kratko porazgovarali s ciljem najave eventa i komentara onoga što KSW u Zagrebu zapravo predstavlja za borilački sport u regiji.

"Jako me veseli dolazak KSW-a u našu regiju i sretan sam što će publika moći vidjeti o kakvoj se tu produkciji i spektaklu radi te kakve borbe se odvijaju u KSW kavezu", rekao je Ilić, dodavši: "Očekujem sjajnu atmosferu i uvjeren sam kako će publika biti na mojoj strani."

Ilić vjerojatno nije daleko od istine, budući da je borilački sport poznat kao iznimka u ovim krajevima, odnosno sport u kojem publika iz cijele regije isto tako podržava borce iz regije, neovisno o tome iz koje točno države borac dolazi. Budući da je već sigurno kako će borci iz regije biti glavne zvijezde priredbe, nema sumnje da se radi o nečemu puno većem od jedne večeri MMA borbi.

"Smatram kako ovime svi puno dobivaju, ali najviše MMA sport koji toliko volimo i pratimo. Ovo je jedan veliki korak naprijed za cijelu našu borilačku scenu i za nove klince te sve amaterske borce koji tek trebaju iskoračiti na profesionalnu scenu. Sve to dodatno dobiva na težini i podižu se razni standardi", iznio je svoje mišljenje Aleksandar, čiji protivnik još uvijek nije objavljen. Ako se njega pita, nije bitno tko će to biti, sve dok on bude spreman u kavezu dati sve od sebe.

"Protivnika čekamo i uskoro bi trebalo biti riješeno to pitanje, nakon čega mogu krenuti prilagođavati svoj trening. No, meni je uistinu nebitno tko će to biti. Ja sam fokusiran na sebe i na svoje pripreme. Dok god je tako, ne brinem se oko toga tko će stajati preko puta mene kad sudac da znak za početak borbe", objasnio nam je ovaj vrlo popularni borac koji je na kraju još odlučio poslati poruku fanovima:

"Dođite podržati KSW event i borce iz regije. Nebitno iz koje države dolazite, mislim da zajedno možemo pokazati poljskim fanovima koliko volimo MMA i kako KSW treba barem jednom godišnje dolaziti kod nas."

Za sada je poznato kako će se na programu naći borbe Vase Bakočevića protiv Borysa Mankowskog i Erka Juna protiv Marisuza Pudzianowskog. Antun Račić trebao bi napasti titulu KSW prvaka bantam kategorije, a svi se i dalje nadamo kako će u glavnoj borbi nastupiti Roberto Soldić. Više detalja oko toga trebalo bi biti poznato u narednim danima.

Ispod teksta možete vidjeti gore spomenuti spektakularni nokaut kojim je Ilić savladao veliku poljsku sportsku zvijezdu, Damiana Janikowskog.

Linker
19. travanj 2024 11:08