Regija

Aleksandar Rakas pobijedio na Pancrase priredbi gušenjem u drugoj rundi

Aleksandar Rakas
 screenshot/UFC Fight Pass
Kroz pravi otvoreni rat na nogama, u kojem se dva puta izvlačio iz teške pozicije, prošao je Aleksandar Rakas da bi ostvario sjajnu pobjedu nad japanskim borcem Kentom Takagajim. Njihova borba održala se na Pancrase 309 priredbi u Tokiju, a hrvatski je borac slavio gušenjem u drugoj rundi.

Izuzetno zanimljiva za publiku bila je borba hrvatskog i japanskog borca velter kategorije, koji su od početka odlučili otvoreno krenuti po pobjedu. Rakas se postavio ofenzivnije, dok je Takagi već u početku pokazao kako će low kickovi biti važan dio njegove strategije. Rakas je prvi počeo pogađati ozbiljnije, budući da je pronašao prostor za svoje middle kickove i desnu ruku, no u takvom odnosu snaga zapravo on prvi upada u probleme. Točno na sredini prve runde Takagi je kontrirao lijevim krošeom nakon kojeg Rakas pada na stražnjicu. Brzo se hrvatski borac ustao, no udarcima uz ogradu kaveza ga Japanac još jednom šalje na pod. Srećom po Rakasa, nisu to bili dovoljno jaki udarci da ga uzdrmaju pa se uspio obraniti dok napadi Japanca nisu postali slabiji te se tada uspio ustati na noge.

Rakas je nakon povratka u stand up ponovno bolji borac, a nakon nekoliko njegovih udaraca mogli smo se uvjeriti koliko je dobra "brada" kod Takagija. Nekoliko jakih udaraca "progutao" je kao da ih nije niti bilo. Kako se bližio kraj prve runde, Rakas je bio sve ofenzivniji. Osjetio je priliku da možda već unutar prvih pet minuta završi borbu, no prilikom ulaska u posljednju minutu Japanac još jednom pogađa identični lijevi kroše i Rakas je kratko klonuo prema podu, no uspio je zadržati ravnotežu. Rakas se brani pokušajem rušenja, no Takagi tu završava u gornjoj poziciji. 15 sekundi prije kraja runde borci su ponovno na nogama, a Rakas onda pogađa još nekoliko bombi u lice svog protivnika.

Ono što nije uspio napraviti udarcima šakama, Rakas je postigao high kickom nakon točno jedne minute druge runde. Takagi je ozbiljno uzdrman, no i dalje napada, a Rakas tu veže dva krošea i sad je Japanac već bio u ozbiljnim problemima. Osjetio je Rakas pravu priliku za promjenu nivoa, odradio je vrhunsko rušenje, a onda odmah došao i na leđa svog protivnika. Nogama je zatvorio trokut i krenuo raditi na gušenju koje mu je nakon nešto više od pola minute traženja pozicije i uspjelo. Japanac je ostavljen bez izbora te je tapkao malo prije nego bi nesumnjivo ostao bez svijesti.

Rakas je tako ostvario pobjedu u borbi koju je odlučio odraditi samo 20 dana prije najveće borbe svoje karijere. 9. studenog uživo će ga pratiti publika u Areni Zagreb. Protivnik na KSW 51 priredbi mu je prošli KSW-ov izazivač velter kategorije, Krystian Kaszubowski.

screenshot (UFC Fight Pass)

Linker
19. travanj 2024 10:10