Regija

Aleksandar Rakas poražen prekidom u prvoj rundi svoje KSW 63 borbe

Aleksandar Rakas
 SEBASTIAN RUDNICKI/KSW
Drugi nastup u KSW-u završio je drugim porazom prekidom za hrvatskog borca

Aleksandar Rakas nije uspio na pravi način odgovoriti na ono što u borilište donosi agresivni Tomasz Romanowski. Znalo se kako je Poljak agresivac koji će tražiti priliku da borbu završi na račun svog boksa i u tome je uspio bez da je Rakas uspio na bilo koji način prezentirati neku od svojih kvaliteta ili ga bilo kako ugroziti.

Romanovski je bio borac koji je odmah preuzeo sredinu, da bi kretanjem naveo Rakasa sve do ograde. Prvi napad Poljaka uslijedio je nakon 45 sekundi, no Rakas je to izdržao. Član Cro Cop tima bio je vrlo oprezan i nije napadao, čak niti kada je preuzeo sredinu kaveza. Nije mu to pomoglo. Na izlasku iz druge minute borbe uslijedio je novi napad Poljaka. Rakas je ovog puta pokušao kontrirati, ali time se otvorio i primio snažni lijevi kroše u bradu nakon kojeg završava na podu. Sudac nije čekao niti dao prliku hrvatskom borcu da se pokuša oporaviti nego je odmah uskočio i prekinuo borbu.

Možemo ovo okarakterizirati kao uranjeni prekid, budući da se slične situacije puštaju do još pokojeg udarca na podu, no udarac je uistinu bio snažan, a Rakasu su se instantno odsjekle noge. Svijest nije izgubio, no moguće da ga je sudac ovim putem samo spasio nepotrebne štete. On će vjerojatno biti ljut na sebe što je uopće dozvolio udarac koji ga je bacio u takve probleme, posebno jer je znao gdje od Poljaka prijeti najveća opasnost.

Nakon što je u svom prvom KSW nastupu poražen od Michala Michalskog, Rakas je na sličan način pao i u drugoj borbi. Šteta zbog toga, ali mora se priznati da je u oba slučaja za protivnike imao borce koji su realni kandidati za napad na titulu.

Linker
27. travanj 2024 07:00