Regija

Aleksandar Rakić javno podržao Jonesa: ‘I ja bih na njegovom mjestu napravio isto‘

Aleksandar Rakić
 Seokyong Lee/penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan od onih koji podržava zahtjeve Jona Jonesa je i ponajbolji poluteškaš svijeta

Vrlo brzo je pobjeda Francisa Ngannoua nad Stipom Miočićem prestala biti glavna tema u borilačkim krugovima. Nova runda pregovora između UFC-a i Jona Jonesa je preuzela taj primat, a trenutno se čini kako je borba između Jonesa i Ngannoua vrlo daleko. Jones je od svog poslodavca zatražio uvjerljivo najveći honorar što je ikoji borac ikad dobio.

Kako je to trenutno vodeća tema, tako je zanimljivo čuti razmišljanja raznih osoba koje bi se mogle naći u sličnim situacijama, prije svega boraca. Jedan od njih je Aleksandar Rakić, koji je ovim putem bez previše razmišljanja stao na Jonesovu stranu te smatra kako najuspješniji borac u povijesti njegove kategorije zaslužuje dobiti to što traži.

"Jon je do sada napravio sve što je mogao. 13 puta je obranio titulu poluteške kategorije, napravio je nešto što nitko osim njega nije i u potpunosti ga razumijem. Kad pogledam unazad, ako Conor McGregor može dobiti velike novce ili Khabib Nurmagomedov, zašto ne bi mogao on? To je osim toga i druga kategorija, teška kategorija. Tu je i borba protiv Francisa, zastrašujućeg tipa. I ja bih na njegovom mjestu tražio isto", rekao je Rakić u razgovoru za MMA Fighting.

Ipak, vjeruje da će do borbe doći pa se prihvatio svoje vlastite prognoze iste. Ona se zapravo ne razlikuje previše od nekog trenutno općeg mišljenja. Ono je zasnovano na stvarima koje znamo, ali i nekim nepoznanicama koje se trenutno najviše vežu uz Jonesa.

"Jon je jako pametan borac i njegov IQ je jako visok. Vjerujem da će posvetiti puno vremena da bi detaljno prostudirao Francisa i kad borba dođe ćete vidjeti Jona koji koristi apsolutno svaku slabost koju Francis posjeduje. Ne znam kako će se osjećati u teškoj kategoriji, vidio sam da sad ima 114 kilograma, na toj se težini treba moći kretati. Treba se prvo naučiti na tu težinu, sparira, raditi na fokuserima i doći do toga da to može raditi pet rundi. Bit će to jako zanimljiva borba jer Francis je zvijer. On je sad prvak koji je nokautirao Stipu, dokazao je još jednom kakvu snagu posjeduje. Jon je s druge strane jako pametan. Ako borba ode do odluke, vidim Jona kao pobjednika. No, kao što smo već vidjeti, već jedan direkt je dovoljan da Francis ugasi svjetla. Za mene je borba 50-50", glasila je prognoza.

Iako je sve dosadašnje borbe u karijeri odradio u diviziji do 93 kilograma, Rakić smatra kako je njegova budućnost također u teškoj kategoriji. Zapravo, namjerava napraviti nešto slično poput onoga što sad radi Jones pa iz tog razloga jako detaljno prati njegovu tranziciju u kraljevsku diviziju.

"Ja još uvijek imam posla u poluteškoj kategoriji. Kad postanem prvak, naravno da ću otići u tešku, prirodan sam teškaš. Visok sam, imam doseg i vjerojatno ću biti jedan od najbržih teškaša s najboljim kretanjem u kategoriji. Sad se krećem poput velteraša ili borca srednje kategorije, tako da će to biti moja velika prednost", najavio je borac koji trenutno čeka svoju priliku za napad na titulu poluteške kategorije. Kako je trenutno Glover Teixeira na redu prije njega, postavlja se pitanje hoće li srpski borac čekati ili će u međuvremenu odraditi još koji nastup.

Linker
19. travanj 2024 22:17