Regija

Alen Babić: ‘Ostaje žal što nisam ponio gumu za zube, ali još šest tjedana i onda - kaos‘

Alen Babić
 Instagram
‘Jedino u ovakvim kampovima je moje srce na mjestu, dva tjedna posla za koji vjerujem da sam rođen‘

Alen Babić otisnuo se iz Zagreba prema Gibraltaru gdje će biti gost na novoj Matchroomovoj priredbi, onoj koja nam ove subote donosi veliki revanš Alexandera Povetkina i Dilliana Whytea.

Trebao je 'The Savage' biti dio istog boksačkog spektakla, ali je još tamo u siječnju odradio operaciju ramena. Alen se danas uspješno oporavlja. Zapravo, kako sam kaže, za njega je rame izliječeno, ali ispoštovat će savjet prijatelja koji ga je operirao i poštedjeti rame još nekih šest tjedana. "A onda, kaos...", najavljuje Babić koji je na svom putu svratio do Londona gdje se fotografirao ispred 'Matchroom' loga i s fanovima podijelio svoj osjećaj "sreće i ispunjenosti".

"Kako objasniti ovaj osjećaj koji mi sada prolazi cijelim tijelom, pokušavam shvatiti gdje se nalazim i trudim se da ni jedna sekunda ne prođe neiskorištena. Divim se svakom trenutku i upijam sve kako bi me ova euforija punila snagom kroz sve dolazeće izazove. Opet se nalazim u glavnom HQ boksa na svijetu, ostaje žal što nisam trebao ponijeti još dres i gumu za zube jer sam imao visoku poziciju u meču tik prije Dilliana, ali to nikako ne umanjuje ovaj osjećaj sreće i ispunjenosti.

Jedino u ovakvim kampovima je moje srce na mjestu, dva tjedna posla za koji vjerujem da sam rođen, da mi je tu mjesto. Siguran sam da je puno vas našlo svoje mjesto u raznim granama pa razumijete tu mirnoću i sklad koji teško opisujem jer ga još uvijek ne mogu potpuno prihvatiti niti razumjeti. I dalje me hvataju sitni napadi panike jer nisam navikao da je sve u redu. Prije Matchrooma to je bila čista borba za preživljavanje, za skupiti stanarinu do prvog, uhvatiti još koju smjenu, što manje voziti auto da štedim gorivo. Već skoro dvije godine sam profesionalni boksač sa 6-0 u najjačoj boksačkoj promociji na svijetu, mnogi mi predviđaju uspješnu budućnost, moje ime, a pogotovo nadimak nešto znači u svijetu boksa i sve stvari što idu uz to, a ja se i dalje naježim svaki put kad netko želi sliku sa mnom ili se pojavim na Matchroomovom eventu bilo kao boksač ili gost. AB brand ne treba ni komentirati, kao ni ljude koji kupuju moje majice i hoodice, to ću možda shvatiti tek tamo negdje za par godina.

P.S.: Što se mene tiče rame je izliječeno, ispoštovat ću mog prijatelja Tadiju Petrovića koji me operirao i poštedjeti rame još nekih šest tjedana, a onda, kaos... Očekujem meč u petom mjesecu i borit ću se da ga tad i dobijem. Hvala svima na podršci kad je bilo najteže, voli vas Savage", napisao je na Facebooku Babić.

Linker
20. travanj 2024 07:06