Regija

Alen Babić prekinuo suradnju s Pijetrajem: ‘Puno me naučio, ali ne mogu više s njim raditi‘

Leonardo Pijetraj i Alen Babić

 Instagram (leonardo Boxing Club)
Ponajbolji hrvatski boksač odlučio je nastaviti karijeru u nekom drugom smjeru od onog koji je Leo zamislio

Jako dobre vijesti za Alena Babića iznio je poznati boksački reporter Michael Benson, prije točno pet dana. Benson je otkrio kako će WBC narediti meč između Alena Babića i Lukasza Rozanskog za WBC-ovu svjetsku titulu u bridger kategoriji (-102 kg), a njih dvojica borit će se za upražnjeni tron koji Oscar Rivas napušta nakon ozljede oka.

Alen Babić odmah je ‘‘spuštao loptu na zemlju‘‘ i rekao je da trebamo sačekati barem službeni datum prije nego se svi skupa počnemo veseliti tom meču. Zasad i dalje čekamo, ali jedno je sigurno. Alen Babić u najvećem meču svoje karijere neće imati Leonarda Pijetraja u svom kutu.

‘‘Savage‘‘ je u razgovoru za RTL otkrio veliku promjenu u svojoj karijeri. Ponajbolji hrvatski boksač razišao se sa svojim dugogodišnjim trenerom.

‘‘Više nemam matični klub. Došlo je do nekih promjena, a Leonardo Pijetraj i ja smo se razišli u normalnim odnosima. Svi se razilaze, brakovi se raspadaju, svašta se raspada pa kako nećemo i mi. Skupa smo bili sedam godina. Mislim da smo izvojevali sve što smo imali skupa i ja više ne mogu s tim čovjekom raditi, a mislim da ni on ne može sa mnom. Identična je priča s obje strane i stvarno bih htio da izbjegnemo one klasične priče. Sretan sam otkad smo se razišli i dobio sam neki novi val energije. Volio bih da svako svojim putem dođe do vrha.‘‘, objašnjavao je ‘‘Savage‘‘ za RTL.

Babić je ponovio da dugo nije bio sretan kao trenutno, ali dodao je da nema nikakve zamjerke prema Pijetraju i ne bježi od činjenice da bez Leonarda Pijetraja ne bi postao boksačem kakav je danas.

‘‘Ja sam od tog čovjeka izvukao boksački maksimum. Boksački mi je on i dalje vjerojatno najbolji trener s kojim sam radio, a tako će vjerojatno i ostati. Puno me naučio. Odveo me iz nekog dječaka u boksu do profesionalca. To je samo Leo napravio i ja to nikada neću poreći. Izgubilo se nešto na prijateljskoj, ljudskoj relaciji. Pogubili smo se i gledamo u različitim smjerovima. Ja ne kažem da je to loše, ali smjer u kojem ja gledam nije ni sličan onom u kojem Leo gleda. Možda je bolje to što on gleda, ali meni je uvijek bilo teško prihvatiti autoritet. Njega sam prihvatio kao autoritet, ali očito se nikad nisam pomirio s tim.‘‘, rekao je Babić.

Mnogi će se sada prisjetiti rastanka između Filipa Hrgovića i Leonarda Pijetraja. Tada je bilo pregršt navlačenja po medijima, prozivki, prijetnji tužbama, sporova oko ugovora, postotaka itd. Babić je otkrio možemo li očekivati i u ovom slučaju nešto slično.

‘‘Ja bih sve dao da se lijepo raziđemo. Pristao sam davati mu neke postotke sljedeće tri ili četiri godine kad mi neće biti trener. Toliko ga poštujem i okej je da on nešto ima od mojih mečeva koji slijede. Zašto bi radili još jednu sapunicu?‘‘, demantirao je Babić mogućnost stvaranja nekakvih tenzija.

Alen je rekao kako je trenutno u potrazi za novim trenerom, a u igri je nekoliko trenera, od kojih se ističe jedan trener stacioniran u Dubaiju.

‘‘Taj u Dubaiju ima 22 svjetska prvaka. Neki nemaju ni 22 boksača.‘‘, otkrio je ‘‘Savage‘‘ ponešto detalja.

U ostatku razgovora za RTL, Alen Babić pričao je još više detalja o nastavku svoje karijere, a dotaknuo se i Filipa Hrgovića. ‘‘Savage‘‘ je rekao da on i Hrgović nikad neće biti prijatelji, ali nije odbacio mogućnost potencijalne suradnje, čak i u ulogama sparing partnera.

Kompletan Babićev intervju za RTL možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 03:19