Regija

Andrej Kedveš najavio Prvenstvo Hrvatske: 'Konkurencija je jaka, svi žele u reprezentaciju!'

Andrej Kedveš
 Facebook
Svi koji vole kickboxing danas će biti u Đakovu. U srcu Slavonije na programu je prvenstvo Hrvatske u disciplinama K-1 za juniore i seniore, te u point fightingu za seniore i starije kadete. Za one koji možda ne znaju, hrvatski kickboxing je u svjetskom vrhu, na posljednjim svjetskim prvenstvima u Sarajevu i Antalyiji, hrvatske borkinje i borci vratili su se s hrpom medalja. To znači da će se danas u Nastavno sportskoj dvorani gledati vrhunske borbe, za kickboxing sladokusce.

Na ringu i tatamiju vidjet ćemo cure i dečke koji su osvajali medalje na velikim natjecanjima, članove kickboxing reprezentacije, kod djevojaka između ostalih moći će se vidjeti majstorstvo Lucije Bilobrk, Karmele Makelja, Nikoline Vidačković, Lucije Cicvare, kod momaka je tu svjetski prvak Luka Žuljević, braća Petar i Luka Jaman, Toni Čatipović, Muhamet Deskaj, Bruno Ninčević, Antonio Krajinović, Niko Bilandžić, Vito Košar...

Jedna od najvećih zvijezda prvenstva jest svakako Andrej Kedveš, vice-prvak svijeta, član domaćeg kluba Blitz iz Đakova. Za tog sjajnog borca ovo prvenstvo ima poseban značaj jer se održava u njegovom gradu.

"Zanimljivo, do sada još nisam imao prilike boriti se u Đakovu, pred svojom publikom, ovo mi je premijera. Bit će mi to jedno sasvim novo iskustvo. Puno mi to znači, jer znam da će u gledalištu biti mnogo mojih prijatelja, borim se u svom gradu. Očekujem punu dvoranu Đakovčana i svih ostalih koji vole kickboxing. Ljudi u Đakovu vole kickboxing, a u našem klubu Blitz ima jako puno članova."

Andrej Kedveš je u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji ukupno šest puta bio prvak Hrvatske, u low-kicku i K-1 disciplinama.

"Ovo prvenstvo će biti iznimno kvalitetno, jer dolazi mnogo boraca koji se bore i na profesionalnoj sceni, osvajači medalji s mnogih velikih natjecanja, recimo iznimno jaka će biti kategorija do 86 kilograma, gdje između ostalih nastupaju još dva Đakovčana, blizanci Jaman. Svoje mjesto u reprezentaciji odlaze osigurati ponajbolji borci iz Hrvatske."

Andrej se bori i u profesionalnoj konkurenciji...

"Do konca godine imat ću vjerojatno još dvije profesionalne borbe, ali iskreno, primarno se želim orijentirati na amaterski dio, kvalificirati se za nastup na Europskom prvenstvu u K-1."

A kad ga pitamo tko će mu biti najljući suparnici na državnom prvenstvu?

"Ne bih želio nikoga posebno izdvajati, ali ako već inzistirate onda će to svakako biti borac iz splitskog kluba Ameno, Petar Mušura, njega držim kao najopasnijeg u kategoriji", zaključio je Kedveš

Linker
26. travanj 2024 17:05