Regija

(ANKETA) Miočić ili Cormier - tko će biti konačni pobjednik u jednoj od najvećih MMA trilogija?

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 Instagram (UFC, službeni plakat)
Kladionice su rekle svoje, a sad je vrijeme da čujemo vaše prognoze uoči velikog teškaškog okršaja

Stipe Miočić (19-3) i Daniel Cormier (22-2-1 nc) zakoračit će u Octagon nakon godinu dana pauze, odnosno po prvi puta od njihovog revanša iz kolovoza 2019. godine.

Dugo očekivani teškaški okršaj za titulu u 'kraljevskoj' kategoriji svjetlo dana trebao bi ugledati ponovno u osmom mjesecu, preciznije, 15. kolovoza na UFC 242 priredbi. Lokacija na kojoj će Stipe i Daniel još jednom odmjeriti snage još uvijek nije službena, ali nekoliko izvora javlja da bi to trebao biti Las Vegas.

Dvoboj je to koji su brojni stručnjaci i ugledni mediji već opisali kao jednu od najvećih trilogija u povijesti sporta, a pogotovo teške kategorije. U prilog takvim tvrdnjama, istaknimo, idu i bogate karijere iza ovih elitnih ratnika.

Stipe je, naime, već sada najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a i jedini koji je uspio tri puta zaredom obraniti svoju titulu, dok je DC bivši dvostruki prvak koji godinama slovi za jednog od najboljih boraca svijeta. Da njihov dvoboj bude još začinjeniji, Miočić i Cormier pobrinuli su se i izvedbama u prva dva susreta od kojih je po jedan pripao svakome od njih.

DC je, podsjetimo, jednu od najvećih pobjeda u karijeri ostvario u srpnju 2018. kada je u Las Vegasu u prvoj rundi zaustavio Miočićev pobjednički niz i od njega nakratko preuzeo tron. Kažemo nakratko jer Stipe se već godinu dana kasnije osvetio i tehničkim nokautom u četvrtoj rundi glavne borbe UFC-a 241 pojas ponovno vratio u svoje vlasništvo.

A tko će slaviti ovoga puta? Kladionice blagu prednost daju aktualnom prvaku, no nama je bitnije Vaše mišljenje koje možete podijeliti u novoj Fight Site anketi:

Linker
02. svibanj 2024 11:31