Regija

Anto Širić nakon što je ostao korak prekratak: ‘Vrijeme je za prihvatiti se ozbiljnijeg treninga‘

Anto Širić
 Spartan Gym
Vrijedno profesionalno iskustvo je iza jednog od najtalentiranijih hrvatskih kickboksača

Jedan od najtalentiranijih i najtrofejnijih aktualnih hrvatskih amaterskih kickboksača, Anto Širić, prošlog je petka prošao svoje prvo profesionalno iskustvo. U Beogradu je nastupio na "Road to One" priredbi, odnosno na turniru četvorice čijem je pobjedniku pripao put na veliko finale i priliku da izbori ugovor s velikom azijskom promocijom i glavnim organizatorom svega, ONE Championshipom.

Širić na kraju nije to ostvario, ali za prvo profesionalno iskustvo i to nakon što mu je poziv došao poprilično kao iznenađenje, smatra kako je zadovoljio. Nešto o samom turniru i iskustvu, Anto nam je osobno otkrio.

"Prvi meč sam pobijedio Miroslava Vujovića podijeljenom odlukom sudaca 2:1, a u finalu sam u prvoj rundi izgubio tehničkim nokautom od Nikole Filipovića. Raskrvario mi je nos i bacio u prvi knockdown, a nekoliko izmjena kasnije me opet rušio i to je bio kraj. Odličan turnir, uistinu odlična organizacija, bilo mi je lijepo biti dio svega. Dečki su na dobroj razini spremnosti, pogotovo Filipović koji je praktički u amaterskoj karijeri osvojio sve. Bio mi je lijep izlet tamo, vidio sam što je i kako je te dobio dojam o svemu. Žao mi je što sam praktički izgubio finale bez ispaljenog metka, ali Bože moj, što je tu je. Realno, treba se primiti posla i trenirati, imam još nevjerojatno puno prostora za napredak i ne želim gubiti", prvi je Širićev dojam onoga što se na turniru dogodilo.

Zbog ovog turnira propustio je Prvenstvo Hrvatske u low kicku, gdje bi svakako bio jedan od glavnih favorita teške kategorije, no mogao bi upravo turnir biti poticaj prema dodatnom okretu profesionalnim vodama. Ipak, jedno važno natjecanje slijedi mu još ove godine, prije evenatualnih takvih poteza, te će se posvetiti pripremama za njega.

"Da, propustio sam državno, ali osvojio sam K-1 tako da mi je to u redu. Za sada sigurno znam da me očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Italiji u listopadu, radit ću K-1 i dat ću sve od sebe da uzmem medalju. Ovaj nastup mi je bio onako baš dobra 'treska' da mi pokaže kako se trebam prihvatiti ozbiljnijeg treninga. Žao mi je jer sam jedno vrijeme bio neaktivan i to je ostavilo posljedice na mojoj spremi, snazi itd., ali tek su mi 24 godine, stigne se to još sve posložiti . Bolji dani tek dolaze, siguran sam u to", potvrdio je svoje ambicije i namjere Anto.

Linker
26. travanj 2024 00:55