Regija

Anto Širić za vikend u Beogradu na turniru koji vodi na ONE Championship

 Road To One
Velika prilika otvorila se jednom od najboljih hrvatskih amaterskih kickboksača

Već dugo vremena Anto Širić glasi za jednog od najvećih hrvatskih kickboxing talenata, a rezultati koji ga prate kroz cijelu karijeru to potvrđuju. S vremenom je izrastao, nabacio masu i postao teškaš, ali rezultati su i dalje tu. No, aktualni prvak Hrvatske u K-1 ne žuri s profesionalizmom, budući da se prije svega posvetio obrazovanju i zanimljivom poslovnom projektu.

Ipak, kad mu se ukazala velika prilika za ulazak u profesionalizam odmah na visokom nivou, odlučio je istu pokušati iskoristiti. Tako će Anto nastupiti u petak 11. lipnja u Beogradu, na Road to One Serbia turniru. Riječ je o jednom od osam turnira koji će se održati u cijeloj Europi, a pobjednici kojih će putovati na veliki turnir osmorice. Pobjednik istog osvojit će bogati ugovor s ONE-om, no takav će biti samo jedan od 32 borca. Jedan turnir već je održan u Češkoj, čiji je pobjednik Tomas Hron, a osim ovog beogradskog uskoro će se održati turniri u Njemačkoj, Turskoj i Nizozemskoj te tri države koje će biti naknadno najavljene.

Osim Ante, u turniru sudjeluju još Nikola Filipović iz Srbije, Aleksandar Dimovski iz Sjeverne Makedonije te Miroslav Vujović iz Crne Gore. Svatko od njih ima isti san, otputovati u Aziju te na kraju postati članom bogate singapurske borilačke promocije.

Anto je izjavio kako ovo ne znači njegov stalni odlazak u profesionalce, ali da je jednostavno ovo bila prilika koju je odlučio prihvatiti.

Od regionalnih boraca član ONE-a je upravo jedan kickboksač. U pitanju je Rade Opačić, koji za sada izgleda sjajno i vrlo brzo je postao teškaška zvijezda. Možemo se nadati da će mu se uskoro još netko priključiti.

image
Road To One

Linker
15. travanj 2024 08:22