Regija

Antonio Plazibat borac je godine u Gloryju! Hrvatski kickboksač ne prestaje osvajati velika priznanja

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
29-godišnji Plazibat imao je fantastičnu 2022. godinu, a 2023. mogla bi biti još bolja

Nakon što je prije nešto više od dva tjedna dobio priznanje za najbolji nokaut u protekloj 2022. godini, Antonio Plazibat dobio je još jedno veliko priznanje od strane Glory Kickboxing organizacije. Najbolji hrvatski kickboksač proglašen je najboljim Gloryjevim borcem u protekloj 2022. godini!

Antonio je definitivno i zaslužio tu nagradu. Dvije pobjede u dva nastupa upisao je naš Plazibat, a u oba navrata slavio je brutalnim nokautima. Prvo je u petom mjesecu nokautirao Tarika Khbabeza u trećoj rundi borbe, a zatim je u 11. mjesecu brutalno ‘‘uspavao‘‘ Raula Catinasa nakon samo 100 sekundi borbe. Nokaut protiv Catinasa proglašen je najboljim Gloryjevim nokautom u 2022. godini.

Izbor za najboljeg borca održavao se na Gloryjevoj Instagram stranici, a pobjednika su proglasili na temelju glasova prikupljenih u komentarima. Naš Plazibat dugo već uživa veliku podršku cijele regije, pa stoga Tyjani Beztati i Petch nisu imali prevelike šanse doći do priznanja pokraj Plazibata.

Nakon odlične 2021. godine, Plazibat je očito imao i sjajnu 2022. godinu, ali kruna svega trebala bi doći ove godine. Plaza bi se negdje početkom jeseni trebao boriti protiv Rica Verhoevena za Gloryjevu titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Taj meč trebao se održati u trećem mjesecu ove godine, ali Verhoeven je na treningu ozlijedio koljeno i slijedi mu operacija, a zatim i nešto dulja pauza. Plazibat će biti strpljiv nakon što je prošle godine dvaput branio poziciju prvog izazivača, a nadamo se da će najbolji hrvatski kickboksač imati i jako uspješnu 2023. godinu.

Skine li Rica Verhoevena s trona, etablirat će se kao najbolji teškaš svijeta, a prije nešto više od mjesec dana napunio je tek 29 godina. Najbolje godine su pred Plazibatom i vjerujemo da će nam priuštiti još pregršt sjajnih nastupa i nokauta.

Linker
14. travanj 2024 04:25