Regija

Antonio Plazibat ponovno nikad teži: Vaga je pokazala preko 120 kilograma!

Antonio Plazibat
 Screenshot (youtube, Glory)
Odrađeno je službeno vaganje za sutrašnju Glory Collision: 3 priredbu

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat ponovno se pojavio u najtežem izdanju u dosadašnjoj karijeri. Splićanin je na današnjem vaganju za sutrašnju Gloryjevu priredbu težio čak 122.2 kilograma. Podsjećamo, Antonio je nastupao prije nešto više od mjesec dana kada je savladao Tarika Khbabeza, a vaga je i tada pokazala njegov osobni rekord 117.3 kilograma. Plazibat je očito bio zadovoljan udaračkom snagom koju je prezentirao protiv Khbabeza te je nastavio s dodatnim nabijanjem mase.

Njegov protivnik Benjamin Adegbuyi na vaganju se pojavio također poprilično težak. Sa 118.8 kilograma jasno je kako se također radi o izuzetno krupnom teškašu. Drugorangirani izazivač u Gloryjevoj teškoj kategoriji trenutno posljednji nastup odradio je u prosincu 2020. godine. Adegbuyi je tada nokautirao Badra Harija u trećoj rundi, a na vaganju za taj meč težio je 117.1 kilograma.

U glavnoj borbi večeri gledat ćemo obračun za prvaka teške kategorije. Branitelj naslova Rico Verhoeven pojavio se u sjajnoj formi kao i uvijek, a težio je 121.1 kilogram. Njegov protivnik Jamal Ben Saddik nešto je teži sa 123.2 kilograma.

U nizu sjajnih borbi koje su u Gloryju pripremili za sutrašnju priredbu u Arnhemu, svakako se ističe i povratak Gokhana Sakija. Legendarni ''Rebel'' vraća se Gloryju prvi puta nakon 2014. godine, kada je u meču protiv Tyronea Sponga osvojio turnir, a ujedno i titulu prvaka poluteške kategorije. Saki će sutra nastupiti u teškoj kategoriji, a njegova težina iznosi 108.7. kilograma. Njegov protivnik biti će James McSweeney, iskusni Britanac koji se prvotno trebao boriti protiv našeg Antonija Plazibata. Međutim, splet okolnosti ispremiješao je program, pa će tako McSweeney imati priliku skinuti skalp jednom od najvećih kickboksača ikada. Britanac je na vaganju težio točno 111 kilograma.

Glory Collision: 3 priredba starta sutra s početkom u 18 sati. Meč našeg Plazibata drugi je po redu u sklopu ''main carda'' koji počinje u 20:00 sati.

Kompletnu snimku s vaganja možete pogledati OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 07:49