Regija

Antonio Plazibat u teškaškom turniru četvorice na Glory 76 priredbi

Antonio Plazibat
 screenshot/Glory
Najveći ispit dosadašnje karijere čekat će 7. studenog Antonija Plazibata, Gloryjev turnir četvorice

Nakon nekoliko različitih opcija i neslužbenih najava, napokon je poznato gdje, kada i protiv koga će svoj idući meč u Glory FC promociji odraditi najbolji hrvatski kickboksač i peti teškaš Gloryjeve ljestvice izazivača, Antonio Plazibat. Bit će to 7. studenog u Nizozemskoj, na Glory 76 priredbi koju predvodi meč njegovog timskog kolege, Badra Harija. "Golden Boy" će se tim putem boriti protiv Benjamina Adegbuyia za poziciju izazivača u teškoj kategoriji.

Nakon što je u prva tri Glory nastupa upisao pobjede, Plazibat će ovog puta na jedan poseban ispit. Nastupit će na turniru četvorice boraca, odnosno trebat će pobijediti u dva meča iste večeri, ako želi nastaviti sa svojim nizom. Kako je ujedno i najbolje rangirani borac u turniru, Plazibat će biti favorit, ali će ujedno i braniti tu svoju poziciju. Osvajanjem ovog tunira bi Antonio potvrdio kako je spreman za napad na sam vrh te je zbog toga ovo svakako njegov najteži, ali i najvažniji ispit dosadašnje karijere.

U polufinalu turnira Plazibat će susresti jedno poznato lice. To je Nordine Mahieddine, borac protiv kojeg je odradio svoj prvi nastup u Gloryju. Uskočio je tad kao zamjena te je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao francuskog borca, a svojom izvedbom izborio je status koji mu je donio veliku priliku već u idućem nastupu. Mahieddine je nakon tog meča upisao dvije pobjede u Gloryjevom ringu.

Ako uspije ponoviti još jednom isti rezultat, Antonio bi se u finalu mogao susresti sa svojim nesuđenim ovogodišnjim protivnikom, Arkadiuszem Wrzosekom. Poljak je samo jednu poziciju ispod njega plasiran na ljestvici. On će protiv sebe imati 25-godišnjeg Levija Rigtersa, velikog nizozemskog talenta koji je Gloryju pristupio s omjerom 9-0, gdje je čak osam borbi odradio u elitnoj Enfusion promociji. Upravo on bi trebao biti iduća velika priča nizozemskog kickboxinga. U Enfusionu je osvajao teškašku titulu, a nakon toga i Grand Prix turnir.

Plazibat srećom već ima iskustva s ovakvim formatom natjecanja, budući da je u studenom 2017. godine osvojio K-1 turnir. Tada je u jednoj večeri savladao tri borca. Prvo je dvojicu nokautirao, da bi u finalu sudačkom odlukom bio bolji od Ibrahima El Bounija.

Finale turnira bit će sunaslovna borba ove priredbe, dok će se između te borbe i polufinala održati okršaj za titulu Glory prvaka velter kategorije, između prvaka Cedrica Doumbea i izazivača Murtela Groenarta.

Linker
25. travanj 2024 14:53