Regija

Antonio Plazibat ugovorio novi meč! Borit će se na priredbi revanša Verhoevena i Harija!

Antonio Plazibat
 screenshot/Glory
Antonio Plazibat do kraja ove godine odradit će još jedan meč u najvećoj svjetskoj kickboxing promociji, Gloryju. I to ne na bilo kakvoj priredbi, nego na velikom Glory Collision 2, kojeg predvodi najveći meč u posljednjih nekoliko godina, revanš Rica Verhoevena i Barda Harija. Hrvatskom borcu suprotstavit će se Jahfarr Wilnis, četvrti borac ljestvice izazivača teške kategorije.

Nešto više od mjesec dana nakon što je protiv Tomasa Moznyja upisao najveću pobjedu svoje dosadašnje karijere, zahvaljujući kojoj se našao na šestom mjestu Gloryjeve ljestvice izazivača teške kategorije, Antonio Plazibat imat će priliku ovu godinu završiti na još bolji način. Glory mu je ugovorio treći nastup u njihovom ringu i to na posljednjoj ovogodišnjoj priredbi, ali ujedno i najvećoj kickboxing priredbi u posljednjih nekoliko godina.

Plazibata (16-2, 2-0 Glory) čeka meč protiv Jahfarra Wilnisa (32-10-1, 7-7 Glory), iskusnog 195 centimetara visokog Surinamca koji je član Gloryja od samog osnutka ove promocije, a tijekom tog vremena osvajao je Enfusion titulu teške kategorije te naslov pobjednika Kunlunovog teškaškog turnira. U karijeri je ubilježio pobjede nad velikim imenima poput Jamala Ben Saddika, Hesdyja Gergesa, Bena Edwardsa, Ismaela Lazaara i gore spomenutog Moznyja. Glory ga je zadržao na četvrtom mjestu svoje ljestvice unatoč tome što je u posljednjih sedam nastupa unutar njihovog ringa uspio upisati tek dvije pobjede, a tijekom tog razdoblja ostao je i bez Enfusion naslova. Hrvatska publika pamti ga po dva meča protiv Mladena Brestovca. "Scorpion Sting" oba puta je slavio nokautom lijevim high kickom, a prvi slučaj mogli ste gledati uživo u Areni Zagreb na Glory 14 priredbi.

Za Plazibata je to velika prilika napraviti još jedan korak prema vrhu i 2020. godinu dočekati kao Top 5 teškaš svijeta. Svojim prvim pobjedama u Gloryjevom ringu došao je u poziciju gdje više nema lakih protivnika i gdje svaki meč donosi izazov te priliku za dodatni napredak. Osim toga, nastupima je oduševio publiku, a posebno se to misli na ovaj posljednji protiv Moznyja, gdje je dao sve od sebe da borbu završi i meč je učinio nevjerojatno atraktivnim. Ništa manje neće se očekivati niti ovog puta, posebno zbog toga što Wilnis u svom rezimeu ima nekoliko sjajnih mečeva za pamćenje.

Meč se održava 21. prosinca u Arnhemu, a za sada još uvijek nije poznato hoće li pronaći svoje mjesto na glavnom programu Glory Collision 2 priredbe ili među "Superfight" borbama.

Linker
25. travanj 2024 23:40