Regija

Antun Račić: ‘Svaka nova obrana titule teža je od one prethodne‘

Antun Račić
 KSW
KSW-ov prvak bantam kategorije jedan je od boraca koji puno više govore u borilištu nego van njega

Antun Račić borac je koji djeluje kao da je uvijek maksimalno spreman. Ništa drugačije nije niti ovog puta u Lodzu, gdje će u subotu po drugi put braniti svoju KSW titulu i to u dvoboju koji je zapravo jedan revanš. S druge strane bit će mu Sebastian Przybysz, koji je prije dvije godine izgubio od Antuna, nakon čega je spojio tri pobjede i KSW nije imao druge nego mu dati priliku boriti se za naslov.

Iako smo na početku naveli kako Antun djeluje uvijek spreman, ovog puta pripreme nisu bili savršene. Mjere koje je uvela njemačka Vlada otežali su mu posao, što je i otkrio tijekom današnjeg otvorenog druženja s medijima.

"Pripremni kamp je krenuo kao inače. Započeo sam ga odmah nakon Nove godine jer sam znao da će brzo doći moja borba protiv Sebastiana. Većinu vremena sam se tamo pripremao, no pred sam kraj priprema došlo je do problema. Njemačka Vlada zatvorila je dvorane u Düsseldorfu. Pronašao sam soluciju tako što smo došao u KSW dvoranu u Varšavu, gdje su sa mnom bili moj trener i jedan sparing partner. Tu sam proveo prošla dva tjedna i spreman sam. Težina mi isto nije nikakav problem, imam još par kilograma za skinuti", kratko je opisao Antun svoje pripreme, otkrivši što mu je najteže palo:

"Promjena dvorane bila mi je stres, jer se u Düsseldorfu osjećam dobro i opušteno, poznajem svaki svoj korak i sve je posloženo u detalj. Ovdje je bilo stresa, no snašli smo se, takav je život borca. Imao sam ovdje samo jednog sparing partnera, dok ih u UFD-u imam ogroman broj, no odradio sam sve na najbolji način. Najvažnije je biti spreman za borbu i u to stanje sam se doveo."

Prošli puta kad su se sastali, Račić je uspio u djelo provesti svoju taktiku te upisati pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. No, činjenica je da će protiv sebe ovog puta imati malo spremnijeg i iskusnijeg protivnika, koji je svakako u pripremama radio na svemu onome što mu je u prvoj borbi bilo otkriveno kao slabost.

"Za svaku se borbu pripremam kao da se borim protiv najboljeg borca. Tako i ovog puta to očekujem od Sebastiana. Volio bih da napravimo dobar show za publiku. Već sam dokazao kako sam spreman za pet rundi u KSW borilištu, no svaka obrana titule teža je od prethodne. Ovo je nova borba, on je novi borac i spreman sam na bilo kakvog tj. na najboljeg Sebastiana", najavio je KSW-ov prvak ovu borbu, koja će imati ulogu sunaslovne borbe KSW 59 priredbe.

Antun Račić do sada još nema poraz u KSW-ovom borilištu i dat će ako treba posljednji atom snage da i nakon vikenda tako ostane.

Linker
18. svibanj 2024 06:55