Regija

Arijan Gorički najavio novi meč: ‘Hrvatske televizije nisu prepoznale vrijednost moje priče‘

Arijan Gorički
 Privatna Arhiva
Svoj novi meč, u drugačijim okolnostima nego se nadao, dočekao je Arijan Gorički

23-godišnji Arijan Gorički jedan je od najperspektivnijih hrvatskih boksača. Zagrebački je to momak koji polako, ali uspješno gradi svoju profesionalnu karijeru. Do sada je upisao sedam pobjeda i jedan neodlučeni meč, a 24. travnja odradit će svoj deveti nastup.

U Njemačkom Baden Badenu predvodit će priredbu The One III u organizaciji Di Miceli Mobility promocije. Njega tamo čeka meč protiv Ilije Beruashvilija (9-13, 4 KO), 25-godišnjeg boksača iz Gruzije. Arijan iskreno priznaje kako se nadao kvalitetnijem protivniku, ali nije uspio organizirati ono što mu je potrebno. Meč će se održati u perolakoj kategoriji, do 57 kilograma.

"Ovo je borba ponajviše iz razloga da bih ostao aktivan. Nažalost, nekoliko boksača je odbilo borbu i to neki jako dobri boksači. Neku su htjeli biti plaćeni puno više nego zaslužuju. Mislili smo da će se stvari polako krenuti vraćati u normalu, da će se granice otvarati, ali sve je nažalost isto kao prošle godine. Ako ne i gore", otkrio je Arijan, dodavši nešto o protivniku:

"Navodno je žilav i voli ići naprijed, kontraš je. Ukoliko krene bacati 'vjetrenjače', to će biti još bolje za mene, pošto će se otvoriti. Kako god on pristupio borbi, znam da ću ga moći savladati svojom tehnikom."

Nažalost, Arijan kao i mnogi sportaši ima problema koji sežu zapravo daleko izvan ringa te zbog kojih nije uspio konkretizirati priliku kakva mu se otvarala.

"Trebao sam se u ožujku boriti za IBF Youth titulu, žao mi je da niti jedna hrvatska televizija nije prepoznala vrijednost priče, priliku jednog boksača iz Hrvatske, boksati na većoj razini i bolje se rangirati. Nadam se i vjerujem da ću svojim nastupima pridonijeti tome da se to promijeni", otkrio je na čemu se radilo, ali što se nije uspjelo ostvariti. Zbog svega to je ostao izvan ringa dulje nego je planirao.

"Da sam znao da će se ovo sve tako odužiti, borio bih se već u veljači. Ali, bitno je sada odraditi borbu i onda pokušati imati borbu za youth titulu u lipnju. Kako god bilo, ja bih ove godine trebao odraditi četiri ili pet borbi te nakon posljednje ući u prvih 150 na svijetu. Naravno, ukoliko svaki protivnik pristane na borbu protiv mene i ako opet ne krenu sve zatvarati zbog pandemije."

Posljednji nastup Arijan u imao u prosincu, također u Njemačkoj. Nokautom u drugoj rundi savladao je iskusnog Jozsefa Ajtaija.

Linker
26. travanj 2024 10:26