Regija

Arijan Gorički nastavlja sa sjajnim nizom: Talentirani boksač sinoć je došao do pete uzastopne pobjede

Arijan Gorički

 ARIJAN GORICKI Arijan Gorički
25-godišnji hrvatski boksač perolake kategorije rutinski je porazio iskusnog Gruzijca

Sjajnu 2022. godinu zasad ima jedan od najtalentiranijih hrvatskih boksača kad su niže kategorije u pitanju. Arijan Gorički (13-1-1) sinoć je upisao svoju treću pobjedu u ovoj kalendarskoj godini i ukupno 13. u profesionalnoj karijeri.

Jednoglasnom odlukom sudaca ‘‘Archie‘‘ je slavio protiv Gruzijca Giorgija Gachechiladzea (16-46-1). Prije nego osudite izbor protivnika, prenosimo riječi Arijana Goričkog koji je u najavi meča otkrio kako je došlo do ugovaranja meča protiv Gachechiladzea.

‘‘Protivnik je Gruzijac Giorgi Gachechiladze. Nažalost, svi protivnici kojima smo ponudili borbu odbili su nas, pa smo se morali zadovoljiti s iskusnim Gachechiladzeom. Gachechiladze je iskusni boksač, kao profesionalac ima 62 borbe, iznimno je jak i nezgodan kao protivnik. Iako sam u ovoj borbi favorit ne smijem podcijeniti protivnika.‘‘, pojasnio je Gorički.

Meč se održao sinoć u Njemačkoj, a borba je bila zakazana na deset rundi. 25-godišnji Arijan rutinski je došao do pobjede, ali Gruzijac se pokazao ‘‘prljavim‘‘ protivnikom i na taj način je otežao posao mladom hrvatskom boksaču.

‘‘Od prve runde krenuo sam provoditi taktiku koju sam sa svojim trenerom napravio. Protivnik je bio točno onakav kakvim smo ga očekivali pa nas nije niti previše iznenadio. Od prve runde počeo je bacati udarce i ići naprijed te nije stao do zadnjeg zvona. Držao sam protivnika na distanci i nisam mu dopuštao da mi se približi. U drugoj rundi sam ga pogodio s lijevim krošeom i bacio na pod, ali sudac je smatrao da se poskliznuo, što nije bio slučaj. Dobio sam svaku rundu u borbi i tako osigurao čistu jednoglasnu pobjedu u Tuebingenu u Njemačkoj.‘‘, započeo je ‘‘Archie‘‘ s osvrtom.

‘‘Protivnik je boksao dosta prljavo te me je nekoliko puta udario ispod pojasa, u međunožje, u zatiljak i nekoliko puta glavom u glavu zbog čega sam dobio kvrgu na čelu. Drago mi je da je ovo bio zadnji put da se borim s nekim tko nije na mom nivou. Nažalost nitko drugi nije bio dostupan pa sam morao prihvatiti borbu protiv protivnika koji se bori dvije kategorije iznad moje. Iako smo ovu borbu mogli završiti nokautom, nismo silili da ne bi došlo do nepotrebne ozljede koja bi nam uništila planove za 12. mjesec. Tada planiramo jednu veliku borbu kroz koju ću pokazati svima tko sam ja zapravo, te sam htio probati kako će lijeva ruka podnositi udarce nakon oporavka od puknuća šake iz šestog mjesec 2022.‘‘, dodao je Gorički.

image

Arijan Gorički vs. Giorgi Gachechiladze

ARIJAN GORICKI Arijan Gorički

Arijan je u ovaj meč ušao kao 244. boksač svijeta u perolakoj kategoriji, a ukupno je 1552 boksača na listi. Njegov protivnik nalazi se na 699. poziciji. Meč Goričkog i Gachechiladzea trebao bi biti dostupan putem YouTubea u narednim danima.

Bit će zanimljivo vidjeti s kime će se Gorički boriti u svom sljedećem nastupu, a nadamo se kako će napokon dobiti meč protiv renomiranog protivnika, jer svojim rezultatima je to i zaslužio. Za kraj svog osvrta na sinoćnju pobjedu, Gorički je poručio:

‘‘Još bih se zahvalio svojem timu jer su odradili odličan posao. Hvala mojem treneru Marku Bračiću, imamo recept za poboljšanje i napredak iz dana u dan i zato mislim da ćemo postići sve što planiramo u boksu. Ja sam perfekcionist i ponekad je teško nositi se sa mnom, ali moj tim to zna i zato stalno napredujemo, svaki put kada se pojavimo u ringu. Hvala im (Marko Bračić, Mario Špoljar, Željko Pintar)! Veliko hvala i mojim prijateljima i sponzorima koji su cijelo ovo vrijeme uz mene i podržavaju me na mom putu da se rangiram na svjetsku scenu. Bez njih ništa ne bi bilo moguće i hvala svima koji su mi pomogli da financijski omogućim ovu, kao i sve prijašnje borbe.‘‘

Linker
15. travanj 2024 05:29