Regija

Babić o borbi Hrgovića i Huntera: ‘Bilo mi je drago i bio sam sretan sve dok nisam vidio presicu...‘

Alen Babić
 Screenshot (Instagram)
‘The Savage‘ je objasnio i zašto više nije dio BoxRecovog teškaškog rankinga

Hrvatski boksački profesionalac Alen Babić ponovno je odvojio nešto vremena i odgovarao na brojna pitanja svojih fanova.

Otprilike mjesec i pol dana nakon operacije ramena 'The Savage' je otkrio kako je situacija bolja od očekivane i da mu za potpuni opravak treba još nekih šest tjedana. Alen je na Instagramu prokomentirao i neke aktualne teme, a jedno od popularnijih pitanja odnosilo se na nadolazeći meč Filipa Hrgovića i Michaela Huntera.

"Mislim da je to jako dobar meč. Jako dobar meč za Hrvatsku. Velik meč za sve nas. I stvarno mi je bilo drago i bio sam sretan sve dok nisam vidio presicu", komentirao je Babić pa nadodao:

"Samo da se nadovežem na jednu sekundu jer moram, izgorjet ću. Čovjek trenira boks 15 godina i dalje ne zna razliku između nokdauna i teškog nokauta, kako ga on naziva."

Osvrnuo se Alen na još nekoliko tema, uključujući i prošlog vikenda održanu borbu Aleksandra Rakića i Thiaga Santosa.

"Mislim da je Rakić išao na sigurno zato što može. Zato što je veća klasa, svjetska klasa. To sam oduvijek govorio - mislim da su Rakić i (Roberto) Soldić nešto posebno, da su najjači."

Mišljenje o Anti Deliji?

"Isto još jedan izuzetak od naših boraca. Strašno jak, strašno perspektivan i mislim da će napraviti velike stvari."

Boksački zaljubljenici primijetili su da Alen više nije dio BoxRecovog teškaškog rankinga.

"Do toga je došlo jer rade novi ranking za bridgerweight kategoriju. A tamo sam broj osam", objasnio je Babić.

Bridger je, podsjetimo, nova težinska kategorija koju je nedavno uveo World Boxing Council. Smještena je između lakoteške i teške, a gornja granica iste iznosi 101.6 kilograma.

Linker
23. travanj 2024 10:59