Regija

Babić otkrio tko bi mu trebao biti sljedeći protivnik: 'Bila bi to jako zanimljiva borba'

Alen Babić
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
'The Savage' će novu pobjedu loviti 30. siječnja na priredbi koju će predvoditi Whyte i Povetkin

Hrvatski teškaš Alen Babić (6-0) nije trebao dugo čekati da sazna ime borca koji bi ga mogao dočekati u njegovom sedmom profesionalnom nastupu.

Kako je sam otkrio tijekom gostovanja u emisiji RTL Danas, 'The Savage' bi nakon Toma Littlea u ring trebao ući s još jednim britanskim teškašem - Nickom Webbom (16-2). Riječ je o 196 centimetara visokom 33-godišnjaku i trenutno 103. teškašu svijeta prema BoxRecu.

Borba je to koju bismo trebali gledati 30. siječnja za kada je najavljen i veliki revanš Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina.

"Spominje se Nick Webb. Isto je div, kako ih ja zovem, oko dva metra. Volio bih s njim ući u borbu. Dobar je dečko i bila bi to jako zanimljiva borba"

"Hoće li to biti pravi ispit?"

"Ne bih rekao jer je ona ta neka klasa iznad Littlea, ali još uvijek na toj nekoj, kako oni kažu, engleskoj, a ne svjetskoj razini. Još ću se morati malo strpjeti za pravi meč."

"Eddie Hern je rekao da i on priželjkuje meč tebe i Hrgovića?"

"Znam da će taj meč doći, ali nitko nije mogao vjerovati jer svi misle da je on nešto nevjerojatno, a ja nešto suprotno. Već je svima jasnije, pa čak i Hrgoviću, da je taj meč neizbježan. Mislim da će biti jako dobar za cijelu Hrvatsku, da dovede mlade u boksačke klubove. Zbog toga najviše želim taj meč."

"Što je bilo s onim 'volim te' na kraju intervjua?"

"Hrgovića? Ja ga obožavam to je moj idol", uz smijeh je rekao Babić pa dodao: "Ne, ne. Stvarno ga ne volim. Ne voli ni on mene. Mislim da to možemo izbaciti u jednom meču koji će nešto značiti za hrvatski boks pa da ga dignemo u visine u kojima je nekad bio."

"Brzo napreduješ, 45. si teškaš svijeta. Razmišljaš li uopće o pojasevima ili samo o borbama?"

"Toliko brzo napredujem upravo zato što ne razmišljam o pojasevima. Meni je bitno zadovoljiti fanove, svakoga pojedinačno. Ako to napravim, ja ću boksati i od boksa živjeti. To sam dosta rano shvatio. U boksu ne smijete biti sebični, jer to je sport u kojem se vraća natrag. Oni su meni već dali toliko toga da bih bio zadovoljan sa svojom karijerom i da odmah prestanem boksati. Na meni je sada da to vratim fanovima. Stvarno imam veliku 'Savage' vojsku i ponosan sam na njih", zaključio je Babić.

Linker
23. travanj 2024 16:32