Regija

Babić za FS otkrio ime idućeg protivnika: 'Više njih me odbilo, na kraju sam morao prihvatiti ovog'

Alen Babić
 Instagram
Hrvatski boksački teškaš Alen Babić otkrio nam je ime protivnika koji će mu se u petak 25. listopada suprotstaviti u njegovom trećem profesionalnom meču. To je Ramazi Gogichashvili, 25-godišnji boksač iz Gruzije.

Alen Babić nažalost ima jednake probleme kao neki drugi hrvatski boksači koji se tek probijaju. Pronalazak protivnika nije jednostavan, čak niti nastup uživo na DAZN platformi mnogima nije dovoljna motivacija. Ipak, za razliku od prošlog planiranog meča, gdje je Alenu sve otkazano kratko prije održavanja, ovog puta bi on svoj treći profesionalni meč trebao odraditi. Boksač koji će ovog petka u Milanu stati preko puta njega je Ramazi Gogichashvili iz Gruzije.

Riječ je o boksaču koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 9 pobjeda, 29 poraza i 2 neodlučena meča. Njegov rezime baš i ne izgleda najbolje, no sam pogled na njegov BoxRec profil otkriva kako se radi o boksaču koji ne bira mečeve niti odbija ponude za iste. Tako smo si dali vremena da izračunamo zbroj omjera posljednjih 15 protivnika koji su ga savladali. U trenucima kad su boksali protiv Gruzijca, on je bio 121 pobjeda i samo tri poraza.

"Tražio sam najboljeg mogućeg protivnika, ali na kraju sam morao prihvatiti ovog. Više njih odbilo je meč", otkrio nam je Alen kojem je zapravo najvažnije da može ponovno ući u ring i nastaviti napredovati na ljestvici svjetske teške kategorije.

Što se tiče prognoze meča, to ga nismo morali pitati. Poznato nam je kako će Babić od prve sekunde krenuti u napad te će tražiti što brži završetak. Takav stil borbe i reputacija nokautera su svakako ono što bi mu ranije moglo donijeti veće mečeve. Tako će se potruditi istu reputaciju graditi svakim svojim mečem, krenuvši s ovim. Na hrabrom Gruzijcu je da ga pokuša zaustaviti ako može.

Linker
20. travanj 2024 22:50