Regija

Balkanski ‘BMF‘ opravdao je svoju titulu: Ivica Trušček došao do jubilarne 40. pobjede u karijeri!

Ivica Trušček

 Ronald Goršić/Cropix
Veteran iz Križevaca pobijedio je ‘‘giljotinom‘‘ u drugoj rundi borbe

Balkanski ''BMF'' Ivica Trušček (40-35-0) na sjajan način vratio se borbama nakon godinu i pol izbivanja iz kaveza. 38-godišnjak iz Križevaca, submissionom (''giljotina'') u drugoj rundi savladao je Kuittyja Begaja (2-2-0), talijanskog borca kosovskog porijekla.

Brzo su borci velter kategorije završili u parteru. Begaj je pokušavao giljotinom završiti Truščeka, no nije to bilo dovoljno opasno za ugroziti iskusnog lisca kakav je Trušček. Sredinom runde, Begaj je umalo postao žrtva ''giljotine''. Pokušao je talijanski borac doći do rušenja double legom, a Trušček je jako duboko zavukao lijevu ruku. Djelovalo je kao da će Begaj tapkati svakog trena, ali fantastičnu upornost pokazao je Kuitty prilikom izvlačenja iz zahvata. Nekoliko puta podizao je Truščeka, dok konačno nije izvukao glavu iz spomenutog zahvata.

Iako smo nekoliko puta bili blizu prekida, otišla je borba u drugu rundu. Trušček je uživao dobru podršku domaće publike. Begaj je ponovno pokušao doći do rušenja double legom, kao da nije naučio iz prošlog pokušaja. Borac iz Križevaca ponovno ga je zaključao u ''giljotinu'', a Begaj ovaj put nije imao snage za izvlačenje. Ivica je došao do jubilarne 40. pobjede u karijeri. Treba odati počast i Kuittyju Begaju koji je također pružio jako dobar meč.

Matej Filipčić nakon meča otkrio je kako je Kuitty Begaj ušao u ovu borbu čak osam kilograma teži od Ivice. Ipak, Trušček s razlogom nosi titulu ''Najopakijeg tipa na Balkanu'', a danas ju je opravdao po tko zna koji put.

Linker
02. svibanj 2024 00:00