Regija

Barbara Matić i Dominik Družeta prvi od hrvatskih predstavnika izlaze na tatami

Barbara Matić
 Ranko Suvar / CROPIX
Od četvrtka do subote Prag je domaćin seniorskog Europskog prvenstva u judu

Hrvatsku će predstavljati dvije judašice i četvorica judaša, od kojih će u petak prvi na tatami izaći Barbara Matić u kategoriji do 70 kg te Dominik Družeta u kategoriji do 81 kg.

Natjecanja će se održavati u praškoj O2 Areni, a sve reprezentacije će biti pod strogim epidemiološkim mjerama. Svi su morali doći u Prag s dva negativna PCR testa, a zatim su, odmah po dolasku, bili podvrgnuti i trećem testiranju. Osim u hotelu, svi akreditirani mogu biti u parku ispred hotela. U O2 Arenu mogu samo oni koji se natječu taj dan.

Barbara Matić, osvajačica dvije europske bronce i pobjednica nedavnog Grand Slama u Budimpešti, gdje je svladala svjetsku prvakinju, svjetsku viceprvakinju kao i europsku prvakinju, bit će prvo hrvatsko ime koje će u petak, 20. studenog, izaći na tatami u Pragu.

"Nakon zlata u Budimpešti mi se malo upalilo rame. Stara ozljeda, koju smo sanirali uoči puta, ali je malo usporila pripreme. Ne idem u Prag s pritiskom zbog uspjeha na Grand Slamu, želim dati svoj maksimum, ući pozitivno u dan i pokazati što mogu", najavila je Matić te dodala da joj je veliki poticaj za nastup uspjeh mlađih judašica na nedavnom EP-u u Poreču, gdje je Lara Cvjetko osvojila zlato, Karla Prodan postala europskom doprvakinjom u konkurenciji mlađih seniorki, a Ana Viktorija Puljiz došla do bronce u juniorskoj konkurenciji.

Uz Barbaru Matić, u petak će nastupiti još jedan osvajač europske bronce, Dominik Družeta.

"Jako sam motiviran i uzbuđen uoči ovog Europskog prvenstva, jer je prošlo devet mjeseci od velikog natjecanja, a prije dva mjeseca sam uzeo zlato u Dubrovniku i pokazao sam sebi da sam spreman za borbe s najboljim judašima Europe. Trenirali smo jako dobro, zdrav sam i sve je na svom mjestu. Motivacija su mi svakako i medalje naših mlađih judaša, posebice srebro Roberta Klačara koji dolazi iz mog kluba, JK Istarski borac", rekao je Družeta.

U ženskoj konkurenciji Barbari Matić će društvo u hrvatskoj reprezentaciji činiti Karla Prodan (do 78 kg), dok su u muškoj konkurenciji uz Družetu u Pragu još i braća Marko i Zlatko Kumrić (obojica do 100 kg) te Ivan Čović (preko 100 kg). Svi će oni u akciji biti u subotu, 21. studenoga, zadnjeg dana natjecanja.

Kvalifikacijske borbe u O2 Areni svakog dana započinju u 10 sati, dok su finalni blokovi na rasporedu od 16 sati.

Linker
24. travanj 2024 19:28