Regija

Barbara Matić uspješna u repasažu, jedna pobjeda dijeli ju od bronce!

Barbara Matić
 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Uspjela se Barbara posložiti nakon poraza protiv Austrijanke Michaele Polleres

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić nakon ispadanja u četvrtfinalu Olimpijskih igara, turnir je nastavila u repasažu. Tamo ju je čekala Talijanka Alice Bellandi koja je u repasažu završila porazom od nizozemske predstavnice Sanne Van Dijke. Barbara je aktualna svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma, no ovdje joj preostaje borba za broncu. Pobjedom protiv Bellandi, Barbari Matić preostaje još jedna borba, odlučujuća za brončanu medalju. Ukoliko naša predstavnica dođe do medalje, biti će to prva olimpijska medalja u judu za Hrvatsku.

Nametnula se Barbara Matić od samog početka borbe protiv 22-godišnje Talijanke, no Bellandi dobro reagira na napade naše judašice. Napadi taljanske predstavnice djelovali su jalovo i Barbara je lakoćom branila njene pokušaje. Konstantno je Matić kontrolirala tempo i smjer borbe, a minutu prije kraja imala je dobar pokušaj gušenja, no mlada Talijanka uspješno se obranila. Bellandi je tokom meča dvaput dobila opomenu za inaktivnost. Izuzetno je iscrpljeno djelovala Bellandi kako je borba odmicala, no izdržala je sve četiri minute te smo ušli u ''golden score'' dio borbe.

Nakon 44 sekunde produžetka, Barbara Matić dolazi do pobjede ipponom (Ippon je najviši rezultat koji borac može postići. Moglo bi se reći da se radi o ekvivalentu nokauta u boksu). U borbi za broncu čeka ju Ruskinja Madina Taimazova koja je u polufinalu izgubila gušenjem od Japanke Chizuru Arai nakon više od 16 minuta borbe. Ruska predstavnica ugušena je do nesvijesti te je iznešena s tatamija zbog iscrpljenosti i pitanje je hoće li se uopće oporaviti do meča protiv naše Barbare Matić. Pet borbi na rasporedu je prije Barbarinog nastupa za medalju.

Linker
19. travanj 2024 15:16