Regija

Barbir i Krofak najavili međusobnu borbu: 'To što smo zajedno trenirali ne mora biti prednost'

Đani Barbir i Stanislav Krofak
 screenshot/YouTube (FNC)
Đani Barbir i Stanislav Krofak susrest će se u polufinalu FNC Armagedon turnira srednje kategorije

Zagrebački duel vidjet ćemo u polufinalu srednje kategorije FNC Armagedon turnira. Tamo će se susresti Đani Barbir iz American Top Teama i Stanislav Krofak, koji predstavlja svoj vlastiti Pantera tim, ali je isto tako često na treninzima i sparinzima u ATT-ju. Upravo zbog toga ovo je intrigantan meč, budući da se radi o dva borca koji se iz međusobnih sparinga jako dobro poznaju. Barbir je u startu veliki favorit, no Krofak vjeruje kako je kroz te sparinge stekao dovoljno znanja da uspije iskoristiti svoje kvalitete.

"Pantera" je u prvom krugu protiv Ivana Karačića iz Slovenije slavio jednoglasnom odlukom sudaca, nakon što je u borbi uspio uspostaviti kontrolu. Kaže kako mu je upravo to bio cilj.

"Jako sam zadovoljan prvim nastupom. Ušao sam u turnir nakon dva poraza, a u tu borbu nisam ušao srcem nego glavom i želim od sada tako nastaviti. Nisam forsirao nikakav završetak nego sam se pridržavao taktike s ciljem da provedem što više vremena u kavezu", rekao je Krofak, koji je prije te borbe iza sebe ima dva teška poraza nokautom.

Za razliku od Krofaka, Barbir vjeruje da je svoj prvi nastup mogao odraditi još bolje, iako je borbu protiv Ilija Brkana završio za samo minutu i pol. No, za to vrijeme je primio neke udarce, budući da su obojica u duel ušli vrlo otvoreno i agresivno.

"U prvi meč na Armagedonu sam ušao dosta neoprezno, što je nešto što nikad do sada nisam radio. To mogu prepisati manjku sparinga posljednjih mjesec dana prije meča. Nisam zadovoljan kako sam otvorio borbu, ali na kraju je sve ispalo dobro. Kombinacija koju sam uvježbavao je odlično prošla, tako da sam s tim zadovoljan", otkrio nam je Đani.

Borba protiv sparing partnera, bilo trenutnog ili bivšeg, uvijek je neobična situacija za borca pa će tako biti i ovog puta. A po pitanju toga je li to prednost ili ne, može se reći da se nisu složili.

"Đani i ja smo zajedno trenirali i osjetili smo jedan drugog. Poznajem njegov stil borbe, kao i on moj. Puno sam radio na borbi na nogama i bit će jako zanimljiva borba. Radio sam puno na tome, posebno na tome da više ne silim naprijed kad ne treba", rekao je Krofak, dok je Barbir pokušao gledati na to s druge strane.

"Ne smatram to kao neku pretjeranu prednost, znam o njemu jednako koliko i on o meni. Poznajemo se jako dobro sa sparinga, ali meč je nešto drugo i jedva čekam vidjeti kako će to izgledati", Đanijev je stav.

Što se tiče prognoze borbe i onoga što slijedi u turniru, planovi su kod obojice jasni.

"Cilj je odraditi taktički, držati distancu i pokušati dovesti vodu na svoj mlin. Dakle, namjeravam ga srušiti i zadržati dolje. To je to što se tiče mog plana", najavio je Krofak, koji je u prvom planu grappler, što je disciplina u kojoj je osvojio brojna odličja.

Đani je s druge strane uvjeren kako se itekako dobro nosi sa statusom favorita. Kako u ovoj borbi, tako i u turniru.

"Svoj put prema pobjedi vidim isto kao i protiv svih drugih u kategoriji. Svi su kvalitetni i svi će dat sve od sebe da osvoje ovo natjecanja, ali ja sam bolji u svim segmentima borbe od svih ostalih, nametnut ću svoju igru i potvrdit da sam najbolji borac u kategoriji", samopouzdano je potvrdila velika ATT uzdanica.

U drugom polufinalu srednje kategorije također ćemo vidjeti vrlo zanimljiv ogled. Andi Vrtačić iz pulskog Trojana borit će se protiv Milan Filipovića.

Linker
18. travanj 2024 04:45