Regija

Batinić i Trušček slavili u prvoj rundi na FNC 8 eventu, Gomes i Đurić pružili borbu večeri

Matej Batinić

 Ronald Gorsic/CROPIX
Priredba u dvorani Sutinska vrela ponudila je zanimljive mečeve

Nakon što smo gledali četiri vrlo zanimljiva meča u sklopu FNC Armagedona (izvještaj pročitajte OVDJE), uslijedilo je pet takozvanih superborbi.

U glavnoj borbi večeri gledali smo povratak Mateja Batinića u kavez nakon četiri godine pauze. Nekoć jedan od najperspektivnijih hrvatskih MMA boraca uzeo je dulju pauzu nakon poraza od Maxima Grishina i Laurynasa Urbonavičiusa, ali rast FNC-a i regionalne scene potaknuo ga je na povratak.

Batinić se za povratak u kavez pripremao u Cro Cop Teamu, a protivnik mu je bio Dritan Barjamaj, albanski borac koji nastupa pod austrijskom zastavom. Iako je Batinić poluteškaš, meč je ugovoren u teškoj kategoriji jer je Barjamaj uskočio na ‘‘short notice‘‘.

Brzo je Batinić skratio distancu, pritisnuo je Barjamaja uz ogradu kaveza, a zatim ga je srušio iz klinča. Matej je zauzeo gornju poziciju u ‘‘side controlu‘‘ i serijom udaraca prisilio je Barjamaja na tapkanje nakon minutu i pol borbe. Dojam je da se albansko-austrijski borac ozlijedio pa je tapkao na udarce, ali od samog početka bilo je vidljivo kako je Matej Batinić daleko kvalitetniji borac od svog protivnika.

Nakon dva uzastopna poraza koje su mu nanijeli Christian Jungwirth i Savov Lazić, Ivica Trušček vratio se u kavez kako bi se vratio pobjedama. ‘‘Terror‘‘ je u meč protiv Tonćija Peruška ušao s omjerom 41-37-0, a danas je upisao 42. pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Peruško je uskočio na kasni ‘‘short notice‘‘ umjesto Marka Kisića, a u meču protiv Truščeka upisao je 11. poraz u profesionalnoj karijeri (9-11-0). Trušček je polovinom runde pogodio koljenom, a zatim je bacio i ‘‘kick‘‘ u glavu Peruška koji je završio a podu. ‘‘Terror‘‘ je posao dovršio s još nekoliko udaraca i slavio je tehničkim nokautom. Time je prekinuo niz od dva uzastopna poraza, a Peruškov niz od dvije uzastopne pobjede također je završio.

U dvoboju teškaša slavio je Shota Betlemidze. Gruzijac je upisao 16. pobjedu u karijeri (16-2-1) nakon što je cijelu prvu rundu dominirao u parteru protiv Quentina Domingosa (8-3-1). Domingos nakon prve runde nije mogao nastaviti zbog ozljede i Gruzijac je slavio u svom FNC debiju. Ivan Vitasović možda je dobio sljedećeg izazivača.

Luka Giorgadze borac je koji je oduševio srčanošću u porazu od Marka Bojkovića ranije ove godine. FNC ga je potpisao nakon tog meča, a Gruzijac je danas odradio nastup u svojoj prirodnoj, perolakoj kategoriji. Protivnik mu je bio Denislav Hadzhiev iz Bugarske. Hadzhiev je hrvački dobro otvorio, tražio je ‘‘submission‘‘, ali Giorgadzea je jako teško završiti. Gruzijac se izvukao, zauzeo je gornju poziciju i laktovima je završio Hadzhieva.

Fran Luka Đurić i Leandro Gomes očekivano su pružili jako uzbudljiv meč. Od kružnih udaraca nogom, sjajnih kretnji, ‘‘scrambleova‘‘, razmjena u parteru pa sve do podijeljene sudačke odluke. To smo gledali u meču Portugalca i do danas neporaženog hrvatskog borca iz Ban Teama. Leandro Gomes na kraju je slavio podijeljenom sudačkom odlukom i nakon što je porazio Stefana Veselinovića, Gomes je prvi poraz nanio i Franu Luki Đuriću (3-1-0). Portugalski borac nametnuo se kao ponajbolji FNC-ov bantamaš i sljedeće godine mogao bi se boriti i za titulu prvaka u toj kategoriji.

Kompletne rezultate FNC 8 eventa pročitajte pri dnu teksta.

FNC 8 - rezultati ‘‘superfightova‘‘

Matej Batinić def. Dritan Brahamaj via TKO - R1, 1:30

Ivica Trušček def. Tonći Peruško via TKO - R1, 2:38

Shota Betlemidze def. Quentin Domingos via TKO - R1, 5:00

Luka Giorgadze def. Denislav Hadzhiev via TKO - R1

Leandro Gomes def. Fran Luka Đurić via podijeljenom sudačkom odlukom

Finale treće sezone FNC Armagedona - rezultati:

David Sivonjić def. Selver Mahmić via jednoglasnom sudačkom odlukom

Ognjen Babić def. Luka Vargović via submission - R1, 1:55

Laka kategorija: Teufik Šehić def. Abraham Are via submission (heel hook) - R1, 1:01

Perolaka kategorija: Demahmet Sinani def. Filip Lokas via submission (giljotina) - R1, 2:14

Linker
23. travanj 2024 18:18