Regija

Bažant zbog bolesti otkazao borbu u Češkoj: ‘Nije me strah poraza, strah me loše i dosadne borbe‘

Daniel Bažant i Nino Škrijelj

 Damir Krajac/CROPIX
Sve popularniji MMA borac iz Pule ipak se neće boriti ovog vikenda

Trebao je Daniel Bažant ovog vikenda odraditi svoju prvu MMA borbu u 2022. godini. U borilištu češke Oktagon promocije trebao se boriti protiv domaćeg borca Michala Nepraša. Sve je bilo spremno za zanimljivu borbu, uz dodatak što je Daniel postavljen na dio programa koji se besplatno prenosi putem YouTubea. No, kad smo ga kontaktirali za par izjava pred borbu, iznenadio nas je lošim vijestima.

"Svakako mislim da bih ga razbio i nadam se da će doći do borbe, ali ovaj put smo morali otkazati. U klubu nam se pojavila gripa i tjedan sam imao temperaturu između 39 i 40", otkrio nam je odmah Daniel, koji je sad dobro, ali nedovoljno da mu se tijelo oporavi do stanja za borbu.

I nije tu problem što nedovoljno spreman možda ne bi došao do pobjede. Otkrio nam je još jednom kako mu to zapravo niti nije važno, koliko mu je važno to da nastavi graditi status beskompromisnog borca od čijih nastupa uvijek znate što očekivati.

"Ne bih bio niti 50 ili 60 posto spreman za meč i najviše bi mi bilo žao kad ne bih pružio dobru borbu. Nije me strah poraza, nije me strah batina. Ali, loše i dosadne borbe me je strah, ne želim da itko zijeva dok gleda moju borbu. Nisam netko tko gradi skor nego netko tko gradi imidž dobrih borbi", rekao je ono što smo praćenjem njegove dosadašnje karijere itekako mogli vidjeti.

Ipak, pobjeda je ovog puta bila itekako realna, a sigurno bi dobro odjeknula na europskoj sceni pa tako i tu postoji mala žal što se borba neće održati.

"Da, ovog puta ne bih tamo išao kao hrana za vukove nego bih ja bio vuk. Ali, što je tu je", zaključio je.

Ne sumnjamo kako će ponuda za novu borbu uskoro doći. FNC 5 je za mjesec dana i vjerojatno još nema popunjen cijeli program, dok Daniel ima i važeći ugovor s KSW-om te njihov poziv također čeka. Opcije su otvorene i gledat ćemo ga u 2022. godini sigurno nekoliko puta.

Linker
19. travanj 2024 21:34