Regija

Benjamin Šehić izgubio na eventu u Parizu: ‘Benho‘ je predao meč zbog ozljede

Benjamin Šehić

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Bosanskohercegovački teškaš dobro je parirao puno iskusnijem protivniku

Prvi od dvojice regionalnih predstavnika na Ares FC 15 eventu neće po dobrome pamtiti ovaj event u Parizu. Bosanskohercegovački teškaš Benjamin Šehić izgubio je svoj meč prekidom u drugoj rundi. ‘‘Benho‘‘ je borbu predao zbog ozljede ramena

Šehić je od samog početka meča pokazao svoje jasne namjere. Bosanskohercegovački teškaš nije htio previše riskirati u stojci protiv opasnog nokautera i forsirao je borbu u parteru. Ipak, veliki dio prve runde protekao je u kontroli Soldatkina iz gornje pozicije.

Druga runda započela je neuspješnim pokušajem ‘‘imanarija‘‘ od strane Šehića, a onda je uslijedio fantastičan potez Soldatkina. Njemačko-ruski borac fantastično je pogodio stražnjim kružnim udarcem i bacio je Šehića u nokdaun. Činilo se da će Soldatkin dovršiti posao, ali Šehić se uspio oporaviti, a nedugo poslije ‘‘Benho‘‘ je ‘‘sweepao‘‘ Soldatkina i uzeo mu je leđa. Imao je Šehić i kontrolu iz ‘‘full mounta‘‘ u više navrata, ali Soldatkin se pokazao dovoljno potkovanim za nositi se sa Šehićem u parteru i uspio je preokrenuti poziciju u svoju korist. Otprilike minutu i pol prije kraja druge runde, sudac odlučuje vratiti borbu u stojku.

Soldatkin i Šehić bili su vidno iscrpljeni i sudac Marc Goddard morao se u više navrata izderati na Šehića i Soldatkina da se pridignu i nastave borbu na nogama. Nakon što su se borci pridigli, Šehić je rekao Goddardu da ne može nastaviti s borbom zbog ozljede ramena. Goddard je prekinuo meč i Soldatkin je došao do 11. uzastopne pobjede. 29-godišnji Soldatkin iza sebe ima 14 pobjeda i tri poraza u profesionalnoj karijeri.

Šehiću je ovo treći poraz u osmom MMA nastupu (5-3-0). Pod okriljem Aresa upisao je dvije pobjede i dva poraza, a prava je šteta što se u ovom meču ozlijedio. Bosanskohercegovački teškaš još jednom se pokazao kao vrlo uzbudljiv borac, ali morat će poraditi na nekim svojim nedostacima kako bi napravio dodatni iskorak i nanizao nešto više uzastopnih pobjeda. Danas je dobro parirao osjetno iskusnijem protivniku.

Linker
19. travanj 2024 22:01