Regija

'BH Machine' na velikom testu u svom gradu: Stiže mu legendarni Freddy Kemayo!

Poturak vs. Kemayo
 Screenshot - plakat
Najbolji bosanskohercegovački kicboksač Dževad Poturak je dogovorio još jedan nastup. 3. srpnja u Hotelu Hills u Sarajevu, na drugom izdanju KOK-a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, će ukrstiti rukavice s legendarnim Francuzom Freddyjem Kemayjom.

Poturka prije ovog meča čeka nastup u istoj organizaciji, ali na priredbi u Sjevernoj Makedoniji. Za sada se ne zna protiv koga će se 4. travnja boriti u makedonskom gradu Bitoli. Podsjetimo kako je "BH Machine" aktualni KOK-ov europski prvak pa ćemo ga vjerojatno vidjeti u obrani tog pojasa.

37-godišnji Kemayo je jedan od francuskih veterana ovog sporta, koji se natjecao u svim najvećim kickboxing promocijama svijeta poput K-1, Superkombata, Fight Codea i Gloryja. Francuz je ubilježio i nastup na Final Fightu u Zagrebu 2012. godine. Tada je poražen od našeg Igora Jurkovića većinskom odlukom sudaca nakon ekstra runde. U dugoj karijeri je ubilježio pobjede protiv velikih imena kao što su Stefan Leko, Alexey Ignashov, Sergei Lascenko, Sebastian Ciobanu i Peter Aerts. Kemayo ima pobjede i protiv dva hrvatska borca; 2011. je pobijedio Mladena Kujundžića, a dvije godine kasnije Dinu Beloševića. Trenutačno u profesionalnoj karijeri ima 70 pobjeda i 28 poraza.

Poturak je na 56 pobjeda i 34 poraza. Ovo će mu biti četvrti nastup za litavski KOK, ako pretpostavimo da će u međuvremenu odraditi i meč u Sjevernoj Makedoniji. Poturak i Kemayo bi trebali predvoditi event u Sarajevu.

Linker
03. svibanj 2024 01:24