Regija

Bojan Kosednar neuspješno se vratio borbama! Upisao je poraz u jako čudnom meču u Bugarskoj, evo što se dogodilo

Bojan Kosednar

 SCREENSHOT/INSTAGRAM/BOJAN KOSEDNAR
Ovako nešto ne viđamo svaki dan

Slovenska legenda borilačkih sportova Bojan Kosednar večeras se vratio borbama nakon FNC-a 12 u Puli. Nastupio je u boksu bez rukavica na BKFC 54 u Bugarskoj, a protivnik mu je bio domaći borac Georgi Valentinov.

Prva runda prošla je u uvodnom ispitivanju snaga sve do četrdesetak sekundi prije kraja kada je Valentinov sjajno pogodio i poslao Kosednara u nokdaun, ali pridigao se i nastavio meč. Treba napomenuti da je podloga jako loša i da je bilo dosta sklisko, ali ne treba to uzimati kao veliko opravdanje.

U drugoj rundi također nije bilo previše akcije, ali oba su borca uspjela dobro pogoditi. Ipak, nitko nije završio u nokdaunu i više se može reći da je ovo bila kalkulantska dionica, sve do kraja same runde kada su ušli u otvorenu razmjenu. Slovenski borac više je pokazao u toj rundi i vjerojatno ju dobio na sudačkim karticama.

Treća runda započela je dosta otvorenije te su i jedan i drugi nekoliko puta čisto pogađali direktima, a na pola runde dogodila se zanimljiva situacija gdje je Bugar uhvatio Kosednara za noge i unio dašak MMA-a u ovu borbu. Ipak, činilo se da je Valentinov malo pogubljen nakon toga te je izgledao dosta čudno, a kad je već završila runda, gurnuo je "Želvu" van ringa i pokazao je podosta nesportsko ponašanje. Dobra vijest za slovensku legendu jest bila ta da ima psihološku prednost, a bilo je za vidjeti hoće li ju iskoristiti.

Valentinov je opet hvatao klinč i prljavim potezima pokušao destabilizirati Kosednara, a činilo se da je sudac u potpunosti izgubio kontrolu u ringu. To je ono što možemo izdvojiti iz četvrte runde jer nije bilo previše eksplozivnih sekvenci te smo se nadali sadržajnijoj zadnjoj rundi.

Odmah na početku runde bugarski se borac opet zaletio na "Želvu" i "bacio" ga na pod. Slovenskom je borcu dobro prolazio lijevi kroše, ali ponovno smo vidjeli previše MMA elemenata te je gotovo svaki nalet završio tako da su borci na podu. Bio je ovo uistinu jedan čudan meč, a na kraju smo svjedočili i tehničkim problemima.

Na kraju je izgubio meč na bodove iako je njegov protivnik više puta bio opominjan i čak izgubio poen, ali kao što smo već rekli, ovo je bio jako čudan meč, a prilažemo i reakcije ljudi koji su ovo pratili.

Šteta što je na kraju sve završilo na ovakav način, ali nema veze. Nadamo se da ćemo opet gledati "Želvu" u ringu, a u svom ovom ludilu pokazao je da u njemu još uvijek ima baruta.

Linker
11. veljača 2024 22:21