Regija

Bombastična najava: Soldić protiv bivšeg boksačkog prvaka svijeta? 'Napunili bismo svaku arenu u Njemačkoj'

 Screenshot (YouTube, KSW)
Ivan Dijaković pokrenuo je jednu zanimljivu temu i pokazao kako baš poput većine borilačkog svijeta prati trendove. Naime, menadžer Roberta Soldića raspisao se preko Instagrama o mogućem boksačkom meču sjajnog hrvatskog MMA borca te ujedno KSW-ovog prvaka u velter kategoriji.

Dijaković je ispitivao fanove žele li vidjeti 'RoboCopa' u borbi protiv nekog velikog boksačkog imena, a kroz više njegovih objava pojavilo se puno zanimljivih imena.

Uspješni menadžer i prvi čovjek UFD Gyma usput se pohvalio i velikim interesom fanova za novi boksački izlet hrvatskog borca, a otkrio je i svoju veliku želju.

"Za mene samo jedna borba ima smisla i to bi bio Soldićev dvoboj s Arthurom Abrahamom. Mislim da bismo napunili svaku arenu u Njemačkoj, a najbolja bi bila Mercedes-Benz Arena u Berlinu. Dajmo njemačkim fanovima pravu borbu s dva sjajna borca", napisao je Dijaković na Instagram Storyju.

Podsjetimo, Soldić već ima iskustva u boksačkom ringu. 24-godišnji borac rodom iz Viteza upisao je četiri nastupa i četiri pobjede prekidom u ovom sportu, a posljednji je put boksačke rukavice navukao prije godinu dana kada je zaustavio Slavišu Simeunovića.

Ako se ostvari Dijakovićeva želja, Roberto bi se mogao boriti s istinskim boksačkim veteranom bogate karijere. 39-godišnji Abraham je armensko-njemački boksač i bivši višestruki svjetski prvak u dvije težinske kategorije. 'King Arthur' držao je IBF-ovu titulu od 2005. do 2009. godine i u tom razdoblju čak 10 puta uspješno branio pojas, a bio je i WBO prvak u supersrednjoj kojom je vladao od 2012. do 2016. godine.

Abrahamov profesionalni omjer broji 47 pobjeda i šest poraza, a Arena u kojoj bi Dijaković volio organizirati ovaj meč može primiti oko 17 tisuća gledatelja.

Linker
22. travanj 2024 01:07