Regija

Borilački spektakl u Karlovcu: Teškaški okršaj predvodio priredbu, mladi borac oduševio potezima

Matko Živčić i Mikael Golubović

 MIHAEL FARKAš
Na rasporedu je bilo ukupno 10 mečeva u kiccboxingu, K1 i MMA-u

Nakon turbulentnog borilačkog vikenda na samom početku lipnja, ovog tjedna na rasporedu imamo neke nove priredbe, a lijepa je vijest da se jedna od njih održava u Hrvatskoj.

Riječ je o Noći gladijatora, priredbi koja se tradicionalno održava u Karlovcu te je tako i ove subote grad na četiri rijeke bio domaćin borilačkog spektakla koji organizira hrvatski kickboksač Igor Mihaljević. Na rasporedu je bilo deset borbi, većinom u kickboxingu, a gledali smo i tri MMA borbe pred gotovo ispunjenim tribinama.

Golubović slavio u glavnoj borbi večeri

U glavnoj borbi večeri gledali smo kickboksački okršaj između domaćeg predstavnika Matka Živčića iz Fight club Old Liona i Mikaela Golubovića iz osječkog kluba Sveti Duh. Upravo pri ulasku Živčića u ring publika je bila najglasnija i sve je vodilo ka tome da nas čeka eksplozivan meč. Osječki predstavnik nešto je bolje otvorio rundu, ali do kraja runde vidjeli smo podosta jake razmjene te su i jedan i drugi zaradili poene kod sudaca. Druga runda također je protekla u umjerenom do visoko tempu, ali niti jedan borac nije se činio uzdrmanim. Treća runda u jednom je trenutku postala "sve ili ništa", ali nije bilo prekida, a Golubović je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

image

Igor Mihaljević

MIHAEL FARKAš

Mihaljević o priredbi

Evo što o priredbi misli organizator Igor Mihaljević:

"Bilo je jako dobro, gledali smo odlične i zadovoljavajuće mečeve. Glavni meč večeri, Živčić i Golubović, prava teškaška borba, radili su čak možda i veću razinu. Zadovoljan sam i posjetom, sve je bilo u lijepom ozračju, navijalo se... Za šest mjeseci planiram organizirati novu priredbu s još boljim popisom borbi, boljom produkcijom... Uvijek želim ići stepenicu više.

Koja mu je bila najbolja borba, odnosno borac večeri?

"Najbolju izvedbu definitivno je pružio Sandro Nikolič. Njegova borba bila je odlična, meč Novkovića i Kiša je bio dobar, nisam ga gledao, ali su mi rekli da je bilo dobro. Odlično su radili Slamar Magovac i Mioć.

Sunaslovna borba večeri donijela nam je revanš s FNC-a! Doduše, s amaterskog turnira, a akteri su bili Jan Novković i Ivan Kiš. Domaći predstavnik Novković tada je pobijedio, a uslijedilo je vrijeme za njihov drugi meč. U prvoj rundi uglavnom su pokazali svoje "grapplerske" vještine, a Kiš je upisao više rušenja i kontrole u parteru te si priskrbio uvodnu dionicu meča. Druga runda bolje je krenula za domaćeg predstavnika koji je u nekoliko navrata bio na leđima protivnika i blizu završetka meča, no nije uspio to iskoristiti. U sličnoj situaciji našao se u trećoj rundi te je nekoliko puta bio blizu završetka, čak je pri kraju uhvatio jaki "arm triangle", ali Kiš je preživio. Novković je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i potvrdio tko je bolji od ovog dvojca i sad ima 2-0 protiv Kiša.

Nikolić dominantno do pobjede

Na ovoj priredbi gledali smo i jednu borbu po K1 pravilima, onu između Sandra Nikolića i Davida Vučetića. Prva runda nije ponudila previše uzbuđenja, ali zato je u drugoj Nikolić poslao Vučetića u nokdaun. Borac iz Banje Luke oporavio se i nastavio meč, ali je nedugo zatim Nikolić ispalio kombinaciju krošea koja je poslala protivnika na pod, a sudac je odlučio prekinuti meč te je slavio tehničkim nokautom.

Još jednu teškašku borbu gledali smo u kickboxing okršaju između domaćeg predstavnika Tina Katića i Mateja Mikulića. Nakon nešto mirnije prve runde, na početku druge Mikulić je pogodio jaki "low kick", poslao Katića na pod te je uslijedilo prvo brojanje. Katić se vratio u meč, ali bilo je vidljivo da je podosta umoran, Mikulić je to iskoristio, pritiskao i još jednom ga poslao u nokdaun. To je također preživio, ali onda je u jednom trenutku bacio zadnji kružni i pao. Sudac je ponovno odlučio brojati, ali ovog puta to je bilo do 10 i prekinuo je meč. Ovo je ujedno bio i prvi prekid večeri, pobjeda tehničkim nokautom u drugoj rundi za Mikulića. Ovaj prekid izazvao je veliko negodovanje kod publike koja je zvižducima ispratila proglašenje pobjednika.

Na red je došlo i malo MMA-a, a akteri su bili Ivan Novaković i Kristijan Knego. Već u prvoj rundi meč je nakratko zaustavljen zbog ilegalnog udarca u genitalije, ali Novaković se oporavio i borba se nastavila. U drugoj rundi Knego je došao u "full mount", čak je i bio blizu završetka, ali odzvonilo je za kraj runde. Rušenjem si je priskrbio i treću rundu te slavio jednoglasnom odlukom sudaca u prvoj borbi u karijeri.

Atraktivnost na prvom mjestu

Kako su nam otkrili organizatori, prava mlada nada Karlovca jest Leon Mušnjak. On se borio u kickboxing meču do 71 kilograma, a protivnik mu je bio Sinjanin Marko Prolić. Još jedna borba puna akcije i atraktivnih poteza, poglavito od Mušnjaka koji je bacao "jumping switch kickove" i probudio auditorij u dvorani te slavio jednoglasnom odlukom sudaca, "kupio" je publiku izjavom da protivniku čestita rođendan, a poslije meča nam je otkrio:

"Oduvijek sam gajio atraktivniji stil borbe, življi sam, ali domaća publika radi svoje!"

Domaći predstavnik sa zagrebačkom adresom Luka Škvorić nastupio je u kickboxing meču do 84 kilograma protiv Ivana Vanje. To je ujedno bio prvi meč večeri u kojemu smo vidjeli brojanje, Vanja je poslao Škvorića na pod u prvoj rundi, ali nije došlo do prekida i meč se nastavio. Ipak, upravo taj nokdaun bio je presudan da odnese pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Karlovac>Las Vegas

Prvi domaći predstavnik večeri bio je Leo Katić koji se u kickboxing borbi do 75 kilograma suočio sa slovenskim predstavnikom Enejom Humanom te je slavio odlukom sudaca, a posebno se istaknuo govorom nakon meča gdje se obratio Karlovčanima.

"Imamo predivan grad, ali isto tako ima ljudi koji nisu sretni i pozivam sve da krenu trenirati, osjećat će se bolje", izjavio je i pokupio ovacije dvorane u Rakovcu, a nama je nakon meča otkrio:

"Radije bih se borio ovdje u Karlovcu, nego u punoj dvorani u Las Vegasu!"

Amaterski MMA meč između Marina Slamara Magovca i Marka Mioća bila je jedna od boljih na priredbi. Gledali smo tri runde prepune akcije i žestokih razmjena, a pobjedu je na kraju odnio Mioć jednoglasnom odlukom sudaca.

Prva borba večeri između Sanela Halačevića i Mauricija Jozića pružila je revijalni sparing koji se nije bodovao te se može reći da je na snazi bio neriješen ishod.

Okvir sa svim rezultatima pogledajte ispod:

Noć gladijatora - rezultati

Matko Živčić vs. Mikael Golubović (kickboxing: teška kategorija) - pobijedio Golubović jednoglasnom odlukom sudaca

Jan Novković - Ivan Kiš (MMA: -77 kg) - pobijedio Novković jednoglasnom odlukom sudaca

Sandro Nikolić - David Vučetić (K1: -86 kg) - pobijedio Nikolić tehničkim nokautom u drugoj rundi

Tin Katić - Matej Mikulić (kickboxing: teška kategorija) - pobijedio Mikulić tehničkim nokautom u drugoj rundi

Ivan Novaković - Kristijan Knego (MMA: -77 kg) - pobijedio Knego jednoglasnom odlukom sudaca

Leon Mušnjak - Marko Prolić (kickboxing: -71 kg) - pobijedio Mušnjak jednoglasnom odlukom sudaca

Luka Škvorić - Ivan Vanja (kickboxing: -84 kg) - pobijedio Vanja jednoglasnom odlukom sudaca

Leo Katić - Enej Human (kickboxing: -75 kg) - pobijedio Katić jednoglasnom odlukom sudaca

Marino Slamar Magovac - Marko Mioć (amateur MMA: -93 kg) - pobijedio Mioć jednoglasnom odlukom sudaca

Sanel Halačević - Mauricio Jozić (kickboxing: -75 kg) - neriješen ishod

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

image
MIHAEL FARKAš

Linker
09. lipanj 2024 08:01