Regija

Brčić, Zidar i Bradarić slavili u Njemačkoj na priredbi EMC organizacije

Ivan Zidar
 Screenshot
Trojica hrvatskih boraca bili su uspješni na priredbi održanoj u Ratingenu

Odlične vijesti za domaću MMA scenu stižu iz njemačkog Ratingena, gdje su trojica hrvatskih boraca nastupili na EMC 6 priredbi te su svi upisali pobjede.

Prvi od njih je Stipe Brčić, već iskusan u EMC promociji te njihov prvak bantam kategorije. On je slavio sudačkom odlukom u borbi protiv Oemera Cankardeslera, koju nije na najbolji način otvorio, ali je u drugoj i trećoj rundi prezentirao svoje najveće kvalitete te osigurao neupitnu pobjedu, vrlo bitnu nakon ozljede iz prosinca, koja je rezultirala porazom na Megdanovoj priredbi.

Nakon godinu i pol dana, u borilište se vratio Ivan Zidar te je izgledao impresivno u borbi protiv Tobiasa Hubera. Iskusnog borca iz Njemačke od početka je žestoko napao i poprilično iskažnjavao boksačkim tehnikama te koljenima, prije nego je vidio priliku za uhvatiti vrat, nakon čega je sve završio giljotinom. On je otkrio kako će na EMC-u ponovno nastupiti već u srpnju.

Treći hrvatski borac je Filip Bradarić, koji je došao do omjera 5-3 tako što je savladao Jeremyja Dechaumela iz Francuske. Do toga je došao tako da je iskoristio svoju snagu, odveo borbu u parter, a onda tamo udarcima naveo suca na prekid.

U glavnoj borbi priredbe slavio ja Kasim Aras koji je prekidom u prvoj rundi savladao Ruuda Vernoija iz Nizozemska. Presudila je ground n' pound serija nakon otprilike četiri minuta borbe.

Linker
21. travanj 2024 09:46